Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Πανικός Τσίπρα: τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα

15 Μαρτίου 2015

Πανικός Τσίπρα: τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα

Πανικός Τσίπρα: τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα

Πανικός Τσίπρα: τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα

Πανικός Τσίπρα: τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα
Τα πρώτα ευρήματα των τεχνικών κλιμακίων που προκάλεσαν συναγερμό στην κυβέρνηση τέθηκαν στο τραπέζι της πολύωρης σύσκεψης στο μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο.

Ετικέτες: Αλέξης Τσίπρας, πλεονασμα, ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφακης, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ΥΠΟΙΚ,

Σχετικά νέα
Τσίπρας - Βαρουφάκης στήριξη στο ΥΠΟΙΚ

Πανικός Τσίπρα: τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα

Στις πολύωρες χθεσινές συσκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια εντοπίστηκε μια τρύπα στο πλεόνασμα του 2014, δηλαδή ότι είναι μικρότερο κατά τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία, καθώς εκτιμάται ότι οι δανειστές θα ζητήσουν νέα σκληρά μέτρα, για να καλυφθεί αυτό το κενό.

Η πρώτη αντίδραση από το μέγαρο Μαξίμου χρεώνει αυτή τη "μαύρη" τρύπα στην κυβέρνηση Σαμαρά. "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση που κληρονομήσαμε από την κυβέρνηση Σαμαρά" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στα επόμενα βήματα η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν υφεσιακά μέτρα, και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων.

Το θέμα της ρευστότητας τέθηκε στη συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν κάποια σενάρια ότι έχει δοθεί εντολή να μην πληρώνεται τίποτα άλλο εκτός από μισθούς και συντάξεις. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά, διέψευσε την ύπαρξη τέτοιας εντολής.

Επίθεση ΝΔ


Η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά η ΝΔ. Όπως επισημαίνουν μέχρι και το Νοέμβριο όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμών και επίσημα στις εκθέσεις τους δε διαπίστωναν ούτε ένα ευρώ κενό για το 2014.

Η κατάρρευση των εσόδων όπως λένε, αφορά το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο και οφείλονται στην πολιτική αστάθεια που προκλήθηκε από την προεδρική εκλογή. Όπως επίσης στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις προτροπές προς τους πολίτες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις. Επισημαίνουν σε ό,τι αφορά στη κυβέρνηση Σαμαρά, ότι κράτησε τις δαπάνες χαμηλότερα, κατάφερε να πιάσει το στόχο του πλεονάσματος και να προχωρήσει και σε διανομή 450 εκατ. ευρώ στους ασθενέστερους.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ