Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί blog Βαρουφάκη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις

20 Μαρτίου 2015

blog Βαρουφάκη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις

blog Βαρουφάκη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις


Βαρουφάκης, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα,

blog Βαρουφάκη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις

Άρθρο με τίτλο "Περί Ελλήνων και Γερμανών: Φανταζόμαστε ξανά το κοινό μας μέλλον" δημοσιεύει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο blog του με αφορμή την ιστορία με το διαβόητο υψωμένο δάκτυλο.

blog Βαρουφάκη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις


"Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να δει πως ένα συγκεκριμένο βίντεο έγινε κάτι παραπάνω από μία χειρονομία. Προκάλεσε θόρυβο που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο το 2008 η τραπεζική κρίση άρχισε να υποσκάπτει την κακοσχεδιασμένη νομισματική ένωση, στρέφοντας υπερήφανα έθνη, το ένα εναντίον του άλλου" ξεκινά το άρθρο.

Όταν στις αρχές του 2010, το ελληνικό κράτος έχασε την ικανότητά του να εξυπηρετεί τα δάνεια σε γαλλικές, γερμανικές και ελληνικές τράπεζες, τάχθηκα ενεργά κατά του ελληνικού αιτήματος για ένα τεράστιο δάνειο, από τους ευρωπαίους φορολογούμενους, αναφέρει.

Γιατί; Για το λόγο ότι τα νέα δάνεια δεν ήταν μία διάσωση της Ελλάδας αλλά μια κυνική μεταφορά των απωλειών από τα λογιστικά βιβλία των τραπεζών στους αδύναμους ώμους των πιο πιο αδύναμων μεταξύ των Ελλήνων, σημειώνει.

Ήταν φανερό πως σε μία εποχή κατά την οποία η Ελλάδα δεν μπορούσε να αποπληρώσει τα υπάρχοντα δάνεια, οι όροι λιτότητας σε αντάλλαγμα με νέα δάνεια, θα συνέτριβαν τα ονομαστικά εισοδήματα, κάνοντας το χρέος μας ακόμη λιγότερο βιώσιμο από ό, τι ήταν πριν.

Η "διάσωση" αργά ή γρήγορα θα βάρυνε τους Γερμανούς και άλλους ευρωπαίους φορολογούμενους, καθώς οι πιο αδύναμοι Έλληνες θα παράπαιαν κάτω από το τεράστιο χρέος και ενώ οι πλούσιοι Έλληνες είχαν ήδη μεταφέρει τα λεφτά τους σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο κ.α.

Η εξαπάτηση λαών και Κοινοβουλίων, με το να παρουσιάζεται μια τραπεζική διάσωση ως μία 'πράξη αλληλεγγύης' προς την Ελλάδα', είχε ως αποτέλεσμα να στρέψει τους Γερμανούς κατά των Ελλήνων, τους Έλληνες κατά των Γερμανών και τελικά τη Ευρώπη κατά του εαυτού της.

"To 2010 η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε ευρώ στους γερμανούς φορολογουμένους και δεν είχε δικαίωμα να δανειστεί από αυτούς ή από τους φορολογούμενους άλλων κρατών μελών, ενώ το δημόσιο χρέος ήταν μη βιώσιμο. Τελεία!" σημειώνει.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ