Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΕΚΤ: Οριακή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

5 Μαρτίου 2015

ΕΚΤ: Οριακή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

ΕΚΤ: Οριακή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

ΕΚΤ, ελλαδα, τραπεζες, 2015, Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας,

Η ΕΚΤ αύξησε το όριο χρήσης του ELA στα 68,8 δισ. ευρώ.

 
ΕΚΤ, ελλαδα, τραπεζες, 2015, Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας,

Μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ αύξησε το όριο χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος από τις ελληνικές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουνΕΚΤ: Οριακή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Ειδικότερα, η ΕΚΤ αύξησε το όριο χρήσης του ELA στα 68,8 δισ. ευρώ, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και να αυξήσει το όριο του ποσού που μπορεί να αντληθεί από τον ELA στα 68,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κίνηση αυτή υποδηλώνει σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο είχε αυξήσει την εξάρτηση του λόγω της αυξημένης εκροής καταθέσεων.

Όπως έδειξαν τα πρόσφατα στοιχεία της μηνιαίας λογιστικής κατάστασης της Τράπεζας της Ελλάδος οι ελληνικές τράπεζες αναγκάστηκαν να δανειστούν τον Ιανουάριο μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) περίπου 5,2 δισ. ευρώ. Συνολικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΕLΑ) έφθασε στο τέλος Ιανουαρίου στα 87,4 δισ. ευρώ από 56 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2012.

Η σημαντική αύξηση της εξάρτησης των εγχώριων τραπεζών από τη ρευστότητα του ευρωσυστήματος οφείλεται εν μέρει στην μεγάλη φυγή των καταθέσεων που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο, η οποία έφθασε τα 12 δισ. ευρώ.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ