Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Μέρκελ: Εκταμίευση μόνον όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

20 Μαρτίου 2015

Μέρκελ: Εκταμίευση μόνον όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Μέρκελ: Εκταμίευση μόνον όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Eurogroup, γερμανια, ΕΕ, ΕΚΤ, ελλαδα, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρώπη, Μερκελ, ΤΣΙΠΡΑΣ,
Μέρκελ: Εκταμίευση μόνον όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Eurogroup, γερμανια, ΕΕ, ΕΚΤ, ελλαδα, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρώπη, Μερκελ, ΤΣΙΠΡΑΣ, 
Την θέση της ότι εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα θα υπάρξει μόνο όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς επανέλαβε η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες.

Φρένο Μέρκελ: Οι 7μερης απόψε και η συνάντηση τη Δευτέρα δεν υποκαθιστούν το Eurogroup


Μέρκελ: Εκταμίευση μόνον όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση


Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει έναν λεπτομερή κατάλογο μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε με έμφαση ότι ισχύει απόλυτα η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Μέρκελ: Εκταμίευση μόνον όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Στο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα και η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, που τόνισε ότι η χθεσινή συνάντηση επιβεβαίωσε ότι βάση όλων των περαιτέρω βημάτων αποτελεί η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, συμπληρώνοντας ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία».

Παράλληλα, κα Βιρτς υπογράμμισε ότι η καταβολή της τελευταίας δόσης αλλά και των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα θα γίνει μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και έγκριση του Eurogroup, «όπως προβλέπεται από τη συμφωνία».

Εναπόκειται πλέον στην Αθήνα να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, συμπλήρωσε ακόμη και σημείωσε ότι «το θέμα δεν είναι διμερές, αλλά μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από τη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Βερολίνο, η Καγκελαρία αναμένει- ανέφερε- εμβάθυνση της συζήτησης, αλλά διατήρησε επιφυλάξεις σχετικά με το ποια θέματα θα θελήσει να θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σημείωσε πάντως, ότι το δείπνο εργασίας θα είναι «ανοιχτό σε διάρκεια».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Καγκελαρίας και υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η κ. Βιρτς δήλωσε ότι δεν βλέπει κάποια αντίφαση.

Επανέλαβε ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει «να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη», αλλά επισήμανε ότι αυτό είναι συνδεδεμένο με την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων «και αυτοί οι όροι βρίσκονται στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου».
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ