Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σε 5-6 μήνες ολοκληρώνεται το πλάνο για τα κόκκινα δάνεια

26 Μαρτίου 2015

Σε 5-6 μήνες ολοκληρώνεται το πλάνο για τα κόκκινα δάνεια

Σε 5-6 μήνες ολοκληρώνεται το πλάνο για τα κόκκινα δάνεια

Τη βεβαιότητα του ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλείσει το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού,Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του ΦΠΑ, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει περιθώριο για μικρής κλίμακας αλλαγές

Σε 5-6 μήνες ολοκληρώνεται το πλάνο για τα κόκκινα δάνεια


Ο κ. Σταθάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι όλη αυτή η διαπραγμάτευση αποτελεί στην ουσία συνέχιση του μνημονίου και υποστήριξε ότι πλέον η βάση κάθε συζήτησης είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Με βάση αυτή θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στο τέλος του τετραμήνου και στη συνέχεια θα καταλήξουμε σε νέα συμφωνία με τους εταίρους.

Σε 5-6 μήνες ολοκληρώνεται το πλάνο για τα κόκκινα δάνεια

Όσον αφορά στα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «αγκάθι» των κόκκινων δανείων, ξεκαθάρισε ότι το τελικό πλάνο χρειάζεται τουλάχιστον 5 με 6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ίδρυση ενός δημόσιου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν όλα τα κόκκινα δάνεια των οικογενειών που ζουν λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς επίσης και των οικογενειών που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά λόγω της κρίσης.

Η προοπτική αυτή αφορά τα στεγαστικά δάνεια προκειμένου να μην κινδυνέψει η πρώτη κατοικία των νοικοκυριών, αλλά θα υπάρξει πρόβλεψη και για άλλες κατηγορίες δανείων (καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες κ.ά.), χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί το πλαίσιο για αυτές τις κατηγορίες.

Τέλος ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του ΦΠΑ, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει περιθώριο για μικρής κλίμακας αλλαγές που θα κάνουν πιο προοδευτικό φιλικό και δίκαιο το θεσμό του ΦΠΑ, αλλά αυτές οι βελτιώσεις δεν θα αφορούν το ΦΠΑ στα νησιά.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ