Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σόιμπλε: Ακόμη και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται ανταγωνιστική

27 Μαρτίου 2015

Σόιμπλε: Ακόμη και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται ανταγωνιστική

Σόιμπλε: Ακόμη και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται ανταγωνιστική

ευρω, Ευρωζώνη, ΕΚΤ, Ευρώπη, ευρωπαϊκων,
Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη προχωρά στη σωστή κατεύθυνση εξέφρασε και ότι χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, αλλά και η Ελλάδα έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Bundesbank που συνδιοργανώνεται με το γερμανικό Υπ. Οικονομικών στη Φρανκφούρτη.

ευρω, Ευρωζώνη, ΕΚΤ, Ευρώπη, ευρωπαϊκων,
«Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια επιτυχίας. Χώρες αρχίζουν να περιορίζουν τα διαρθρωτικά τους ελλείμματα. Οι χώρες σε πρόγραμμα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, επίσης η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ευρω, Ευρωζώνη, ΕΚΤ, Ευρώπη, ευρωπαϊκων, 
Σόιμπλε: Ακόμη και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται ανταγωνιστική

Σόιμπλε: Ακόμη και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται ανταγωνιστική


Υπογράμμισε ωστόσο ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ευρωζώνη δεν είναι υπερβολικά κι ότι οι χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς η επεκτατική νομισματική πολιτική δεν αποτελεί τη λύση αλλά μια εκ των αιτιών της κρίσης χρέους τα τελευταία χρόνια.
«Κατά τη γνώμη μου η επεκτατική νομισματική πολιτική και η υψηλή μόχλευση δεν είναι η λύση αλλά η κύρια αιτία των χρηματοοικονομικών και πιστωτικών κρίσεων τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός.

Ακόμη, αναφερόμενος στη Γερμανία, δήλωσε ότι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της δεν αποτελεί πρόβλημα για την ευρωζώνη.

«Ποτέ δεν οδέχθηκα ότι το γερμανικό πλεόνασμα θα μπορούσε να συνιστά πρόβλημα για τους εταίρους μας στην ευρωζώνη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η ανάπτυξή μας οδηγείται από την εσωτερική ζήτηση, από την κατανάλωση», είπε ο Σόιμπλε.
Τάχθηκε πάντως υπέρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρότυπο διεθνούς διακυβέρνησης: «Σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, χρειαζόμαστε διεθνή διακυβέρνηση και η ΕΕ, παρά τις αδυναμίες της, είναι ως τώρα το σημαντικότερο πρότυπο» τόνισε.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ