Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Συμφωνία και όχι ρήξη βλέπει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα

30 Μαρτίου 2015

Συμφωνία και όχι ρήξη βλέπει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα

Συμφωνία και όχι ρήξη βλέπει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα

Συμφωνία και όχι ρήξη βλέπει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα διαπιστώνει μεν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group στις Βρυξέλλες και «βλέπει φως» στις επαφές που συνεχίζονται, αλλά οι αποστάσεις στις θέσεις των «θεσμών» με την κυβέρνηση παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αγεφύρωτες. Συμβούλιο Eurogroup για την Ελλάδα δύσκολα θα συγκληθεί πριν κάνουν Ανάσταση οι Δυτικοευρωπαίοι (την εορτάζουν στις 5 Απριλίου) και πλέον «το φιλί της ζωής» για τη χώρα μας δεν πρέπει να αναμένεται πριν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου.


Συμφωνία και όχι ρήξη βλέπει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα

Συμφωνία και όχι ρήξη βλέπει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα

Στην πραγματικότητα, σημαντικές διαφορές εξακολουθούν να χωρίζουν την κυβέρνηση και τους δανειστές. Ακόμα και στο ευνοϊκότερο σενάριο για την Ελλάδα, μία συμφωνία στο Brussels Group για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν φαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί πριν μεθαύριο, Τετάρτη, το νωρίτερο, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία θα «κλειδώσει» το πακέτο μέτρων Βαρουφάκη.

Παρά την αισιοδοξία τους ότι «οπωσδήποτε θα βρεθεί λύση» και δεν θα υπάρξει ρήξη, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για τη δυστοκία στις διαπραγματεύσεις. Αντίστοιχη δυσφορία όμως εξέφραζαν και πηγές της ευρωζώνης, θεωρώντας πως η ελληνική πλευρά κινητοποιήθηκε απελπιστικά αργά για να εφαρμόσει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ υποστηρίζουν πως οι ελληνικές προτάσεις ήταν προχειρογραμμένες και όχι επαρκώς τεκμηριωμένες και κοστολογημένες.

«Βουνό» 5 δισ. ευρώ εν όψειΜέχρι τη Mεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου, πάντως, οπότε ενδεχομένως να υπάρξει θετική απόφαση του Eurogroup για τη χώρα μας, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να βρει 1,4 δισ. ευρώ για να αναχρηματοδοτήσει 6μηνα έντοκα γραμμάτια που λήγουν στις 14 Απριλίου, ενώ στις 9 Απριλίου πρέπει να πληρωθεί και δόση 450.000.000 ευρώ προς το ΔΝΤ. Άλλη μία παρτίδα τρίμηνων εντόκων γραμματίων 1 δισ. λήγει στις 17 Απριλίου ενώ παράλληλα πρέπει να βρεθούν και τουλάχιστον 1+1,5 δισ. για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, πριν και μετά το Πάσχα αντίστοιχα.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ