Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Συνεδρίαση του Euroworking Group την Τετάρτη 25/3/2015

24 Μαρτίου 2015

Συνεδρίαση του Euroworking Group την Τετάρτη 25/3/2015

Συνεδρίαση του Euroworking Group την Τετάρτη 25/3/2015

Eurogroup, ελλαδα, efsf, Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ΤΧΣ, μεταρρυθμισεις, λιστα,
Συνεδρίαση του Euroworking Group την Τετάρτη 25/3/2015
Αύριο το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το 
Euroworking Group κατά πάσα πιθανότητα μέσω τηλεδιάσκεψης. Ανάμεσα στα ζητήματα που επιθυμεί να θέσει η ελληνική πλευρά είναι και το αίτημα για την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF). Στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έπρεπε να επιστρέψει τα κεφάλαια που δεν χρειάστηκε να αξιοποιήσει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Συνεδρίαση του Euroworking Group την ΤετάρτηΕΤΙΚΕΤΕΣ: Eurogroup, ελλαδα, efsf, Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ΤΧΣ, μεταρρυθμισεις, λιστα, 


Συνεδρίαση του Euroworking Group την Τετάρτη 25/3/2015


Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο αυτό το αίτημα θα είναι δύσκολο να γίνει δεκτό, καθώς θεωρείται πολιτική απόφαση που δεν θα μπορεί να πάρει το Euroworking group και σίγουρα χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αντάλλαγμα σε μορφή μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι πιο εύκολα θα δοθούν στην Ελλάδα τα 1,9 δισ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα SMP's παρά η επιστροφή των παραπάνω 1,2 δισ. Πάντως αυτό που είναι κατανοητό είναι πως οι ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν πρώτα να παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων, να περάσει μία σειρά μέτρων από την Βουλή και μετά θα αποφασίσουν ποια κεφάλαια θα δοθούν στην ελληνική κυβέρνηση σε μορφή υποδόσης.

Επίσης αναμένεται να συζητηθεί και η πορεία των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα που εργάζονται τις τελευταίες μέρες συγκεντρώνοντας στοιχεία για τον δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό τομέα. Η διαδικασία που έχει επιλεγεί όμως, να δουλεύουν χωρίς τους επικεφαλής, την στιγμή που η ρευστότητα τελειώνει επικίνδυνα δεν βοηθά, καθώς τα τεχνικά κλιμάκια δεν μπορούν να δώσουν λύσεις όπως θα γινόταν εάν συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι. Από την ελληνική πλευρά επίσης, οι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων δεν έχουν και αυτοί το "πράσινο φως" να φέρουν προτάσεις που θα δώσουν λύσεις όποτε οι συζητήσεις σε αυτή την πιεστική φάση περιορίζονται στην συλλογή στοιχείων και τίποτα παραπάνω.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ