Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

2 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ


Μάριο Ντράγκι, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρώπη, ρευστοτητα,
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Τελεσίγραφο Ντράγκι για τη ρευστότητα


Οι δύο όροι για την αποπληρωμή των ομολόγων του Μαρτίου


Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα ότι πρέπει να αποδείξει στην πράξη πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup, προκειμένου να λάβει ανάσες ρευστότητας, στέλνει ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι.
ΕΤΙΚΈΤΕΣ: Μάριο Ντράγκι, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρώπη, ρευστοτητα,

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Όπως αποκαλύπτει η «Αγορά», η ΕΚΤ προτίθεται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ορισμένες έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων για να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις της κατά τους επόμενους μήνες, αλλά θέτει όρους.

Ειδικά για τον Μάρτιο, οπότε οι υποχρεώσεις τη χώρας ανέρχονται σε 6,13 δισ. ευρώ (1,53 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ από το δάνειο του α' προγράμματος διάσωσης το 2010 και 4,6 δισ. λήξεις εντόκων γραμματίων), η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιτρέψει την άντληση ποσού έως 3 δισ. ευρώ μέσω εντόκων αν η κυβέρνηση δεσμευτεί ότι αφενός θα ψηφιστεί από τη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας για τετράμηνη παράταση και αφετέρου θα προχωρήσει σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση.

Ως τέτοια νοείται μια αποκρατικοποίηση, όπως η οριστική έγκριση της συμφωνίας για τα αεροδρόμια.

Σε ανάλογες μεταρρυθμίσεις, έπειτα από συζήτηση και συμφωνία με την ΕΚΤ, θα πρέπει να προχωρήσει και τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί το ιδιότυπο καθεστώς των «τεχνικών λύσεων» και των έκτακτων εκδόσεων εντόκων για να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ