Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Βαλαβάνη για ρύθμιση 100 δόσεων: κορεύονται προσαυξήσεις και όχι κεφάλαιο

4 Μαρτίου 2015

Βαλαβάνη για ρύθμιση 100 δόσεων: κορεύονται προσαυξήσεις και όχι κεφάλαιο

Βαλαβάνη για ρύθμιση 100 δόσεων: κορεύονται προσαυξήσεις και όχι κεφάλαιο

βαλαβανη, ρυθμιση, 100, δοσεις, κεφαλαια, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, 2015,
βαλαβανη, ρυθμιση, 100, δοσεις, κεφαλαια, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, 2015,

H αναπληρώτρια υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια, καθώς πρόκειται για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος

Έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση παλαιών υποχρεώσεων των πολιτών προς το Δημόσιο, με καταβολή εφάπαξ του ποσού μέχρι τέλος Μαρτίου χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, προανήγγειλε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.
Βαλαβάνη για ρύθμιση 100 δόσεων: κορεύονται προσαυξήσεις και όχι κεφάλαιο

Μιλώντας στο Mega η κα Βαλαβάνη εξέφρασε την πρόθεσή της να φέρει το νομοσχέδιο με την ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, διαβεβαιώνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια καθώς πρόκειται για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο και απαιτούνται 1-2 μόνο νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Βαλαβάνη για ρύθμιση 100 δόσεων: κορεύονται προσαυξήσεις και όχι κεφάλαιο

Δεν θα περιλαμβάνει, ωστόσο, το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου, με την κα Βαλαβάνη να τονίζει ότι δεν πρόκειται για ήττα της αλλά για παραδοχή ότι πρέπει να εισακουστεί και η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόντων του υπουργείου αλλά και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο, σε αντίθεση με την ίδια αλλά και πολλούς στην κυβέρνηση. Συμπλήρωσε ότι την ρύθμιση των 100 δόσεων είχε φέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω της έκρηξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο την είχε φέρει όπως είπε με έναν τρόπο "κλειδωμένο". Πρόσθεσε ότι όσοι έχουν χρέη μέχρι 1ης Ιανουαρίου του 2015 μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση.

Αντικειμενικές, ΕΝΦΙΑ, αφορρολόγητο


Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν αναπροσαρμοστεί οι αντικειμενικές αξίες, θα έχει καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα έχει αντικατασταθεί από Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές.

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ η κα Βαλαβάνη τόνισε πως θα εφαρμοστεί. "Θα έρθει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα τη δουλειά. Στόχος να ισχύσει από το 2015".

http://www.protothema.gr


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣΟ υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής¦ Εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή στα φάρμακα

Νίκος ΧριστόπουλοςστοNEXUS Management ConsultantsΠριν από 10 ώρες
Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής- Εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή στα φάρμακα [image: βιβλιαριο υγείας, πιστοποιητικο υγειας, φαρμακα, εισοδηματος,]Παράλληλα, *ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την κατάργηση του 1 ευρώ για τις συνταγές και των 5 ευρώ για τα νοσοκομεία.* Διαβάστε περισσότερα »

Γ. Βαρουφάκης: Θα καθυστερήσει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μέχρι τότε θα ισχύει

Νίκος ΧριστόπουλοςστοNEXUS Management ConsultantsΠριν από 10 ώρες
Γ. Βαρουφάκης: *Θα καθυστερήσει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ* *και μέχρι τότε θα ισχύει*[image: ENFIA, Βαρουφακης, ΕΝΦΙΑ, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, φορολογία ακινήτων, φορολογία ακινήτων,]Γ. Βαρουφάκης: *Θα καθυστερήσει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ* *και μέχρι τότε θα ισχύει*[image: ENFIA, Βαρουφακης, ΕΝΦΙΑ, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, φορολογία ακινήτων, φορολογία ακινήτων,]Απαράδεκτες οι αντικειμενικές αξίες *O ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, αλλά αυτό θα πάρει λίγο χρόνο και μέχρι τότε θα ισχύει ο απαράδεκτος* -κατά δήλωσή του- φόρος. [image: ENFIA, Βαρουφακης, ΕΝΦΙΑ, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκ... περισσότερα »

Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ - πρόταση του ΔΝΤ

Νίκος ΧριστόπουλοςστοNEXUS Management ConsultantsΠριν από 10 ώρες
[image: ΦΠΑ, 2015, συντελεστές, ΔΝΤ, υπουργείο Οικονομικών, Φορολογικά νέα, Βαρουφακης, εκτακτη, εισφορές,]Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ - πρόταση του ΔΝΤ [image: ΦΠΑ, 2015, συντελεστές, ΔΝΤ, υπουργείο Οικονομικών, Φορολογικά νέα, Βαρουφακης, εκτακτη, εισφορές,]*ΦΠΑ, 2015, συντελεστές, ΔΝΤ, υπουργείο Οικονομικών, Φορολογικά νέα, Βαρουφακης, εκτακτη, εισφορές, * *Την πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ φαίνεται πως άρχισαν να σκέφτονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.* Μετά τις δηλώσεις για αύξηση του ΦΠΑ σε ένα άνευ σημασίας προϊόντα... περισσότερα »

Μέρκελ προς Τσίπρα: Χρειάζεται τώρα να εξειδικεύσετε τις προτάσεις σας

Νίκος ΧριστόπουλοςστοNEXUS Management ConsultantsΠριν από 10 ώρες
Μέρκελ προς Τσίπρα: Χρειάζεται τώρα να εξειδικεύσετε τις προτάσεις σας[image: Αλέξης Τσίπρας, Μερκελ, Eurogroup, Βαρουφακης, ελλαδα, ευρω, Ευρωζώνη, χρέος, μνημονιο,]*Αλέξης Τσίπρας, Μερκελ, Eurogroup, Βαρουφακης, ελλαδα, ευρω, Ευρωζώνη, χρέος, μνημονιο, * Μέρκελ προς Τσίπρα: Χρειάζεται τώρα να εξειδικεύσετε τις προτάσεις σας ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3; Ελληνική οικονομία: ρευστότητα μέχρι τον Μάρτιο του 2015 ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ Ντάισελμπλουμ για Τσίπρα, Βαρουφάκη και την συμφωνία στο Eurogroup Διαβάστε περισσότερα »

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3;

Νίκος ΧριστόπουλοςστοNEXUS Management ConsultantsΠριν από 10 ώρες
ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3;[image: 2015, Βαρουφακης, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ελλειμα, πτωχευση, ρευστοτητα, υπουργείο Οικονομικών, χρέος,]ετικέτες: *2015, Βαρουφακης, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ελλειμα, πτωχευση, ρευστοτητα, υπουργείο Οικονομικών, χρέος, * Διαψεύδει* ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ* τις πληροφορίες περί συζήτησης ενός νέου προγράμματος δανειοδότησης της Ελλάδας, το οποίο θα φτάνει τα 30 έως 50 δισ. ευρώ. Την πληροφορία για το τρίτο πακέτο είχε φέρει στο φως *ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίνδος*, λέγοντας μάλιστα ότι το... περισσότερα »

Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την αποκατάσταση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Νίκος ΧριστόπουλοςστοNEXUS Management ConsultantsΠριν από 10 ώρες
Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την αποκατάσταση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων ΕργασίαςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 2-3- 2015 Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα και μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για ζητήματα που συνδέονται με την απασχόληση, τις εργασιακές σχέσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Διαβάστε περισσότερα »

ΠΟΛ.1028/23.1.2015 Τροποποίηση διατάξεων της ΠΟΛ 1013/2014 (ΦΕΚ Β΄ 32/14.1.2014) απόφασης του Γ.Γ.Δ.Ε. «Υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακίνητης περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου»

Νίκος ΧριστόπουλοςστοNEXUS Management ConsultantsΠριν από 10 ώρες
ΠΟΛ.1028/23.1.2015Τροποποίηση διατάξεων της ΠΟΛ 1013/2014 (ΦΕΚ Β΄ 32/14.1.2014) απόφασης του Γ.Γ.Δ.Ε. «Υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακίνητης περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου» Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ