Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Από 1/10/15 η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού

7 Απριλίου 2015

Από 1/10/15 η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού

Εργασιακά 20 αλλαγές μετά το Πάσχα 2015

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Υπουργείο Εργασίας

Από 1/10/15 η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού

Από 1/10/15 η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού
Σε δύο φάσεις θα γίνει η επαναφορά του κατώτατου μισθού, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης: Από 1/10/15 η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού

Από 1/10/15 η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού
ετικέτες: εργασιακά, κατωτατος, μισθος, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Σκουρλετης


Σκουρλέτης: Από 1η Οκτωβρίου η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού

Σκουρλέτης: Από 1η Οκτωβρίου η πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού

«Η πρώτη αύξηση θα γίνει την 1η Οκτωβρίου 2015 και ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 751 ευρώ την 1η Ιουλίου του 2016» είπε, μιλώντας στο Mega.

Ο υπουργός τόνισε, επίσης, ότι άμεσα και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την
επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

«Μετά από χρόνια οι εργαζόμενοι αποκτούν και πάλι φωνή και δικαιώματα» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.


Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.


Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «απολύτως συμβατή» μια σκέψη για αναβολή καταβολής της δόσης του ΔΝΤ από τη μεριά της Ελλάδας, διασαφηνίζοντας ότι μιλάει θεωρητικά και χωρίς να επιβεβαιώνει εάν τέθηκε το ζήτημα αυτό από τον Γ. Βαρουφάκη στην Κριστίν Λαγκάρντ.


«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα θεωρητικώς και νομίζω ότι θα ήταν απολύτως συμβατή μια τέτοια σκέψη και πρόταση. Άλλωστε, θα έλεγα πως όταν αυτή η συζήτηση συνολικοποιηθεί, ξεφύγουμε δηλαδή από το εβδομάδα - εβδομάδα, 15ημερο - 15ημερο, μήνα - μήνα, κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους που θα έχει και το στοιχείο του παγώματος και πολλών άλλων πραγμάτων» απάντησε.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε παράλληλα στην εκπομπή ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό καθώς ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ.


«Εάν ήθελε το ΔΝΤ ή οποιοσδήποτε άλλος η σημερινή κυβέρνηση να υιοθετήσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα ζητήματα της εργασίας ας πήγαινε αλλού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή. Τα ζητήματα αυτά έχουν ένα ιδεολογικό και ένα ταξικό πρόσημο, είναι τελείως καθαρό ότι σε αυτά τα θέματα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» είπε.


Και πρόσθεσε: «Οι θεσμοί δεν υπαγορεύουν πολιτικές, οι θεσμοί δικαιολογείται να κάνουνε μια συζήτηση για να διαπιστώνουν κάθε φορά την δικιά μας ικανότητα να τους δώσουμε αυτά που τους χρωστάμε».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ