Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Βαρουφάκης:Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς για την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος

24 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης:Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς για την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος

Βαρουφάκης:Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς για την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος


Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία σύντομα, παρά το σφυροκόπημά του στο σημερινό, εμφανίστηκε ο ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση του Eurogroup.


Βαρουφάκης:Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς για την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος


Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς για την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Παρασκευή μετά τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.

«Επιθυμούμε μια συμφωνία και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε συμβιβασμούς για την επίτευξή της» δήλωσε στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το Reuters. «Το κόστος μιας λύσης θα είναι τεράστιο για όλους μας, για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» πρόσθεσε.

«Η συμφωνία είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα επιτευχθεί, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή» σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι υπήρξε σαφής ένδειξη ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων έχει συγκλίνει τις τελευταίες βδομάδες, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα που να μην υπονομεύουν την ανάπτυξη.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως η ελληνική πλευρά είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε προτάσεις μπορούν να επιταχύνουν τις συζητήσεις. «Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει στις διαπραγματεύσεις», τόνισε.

Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα επιταχυνόταν αν οι δανειστές συμφωνούσαν σε μια «μερική εκταμίευση» σε αντάλλαγμα για μια «στενότερη λίστα των μεταρρυθμίσεων», κάτι που ωστόσο απέρριψε δημοσίως νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η κυβέρνηση και η ευρωζώνη θα καταλήξουν πιο γρήγορα σε συμφωνία αν οι δανειστές δεχτούν να υπάρξει τμηματική εκταμίευση της δόσης με αντάλλαγμα μια μικρότερη λίστα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών .

«Από την αρχή η πρότασή μας για να επιταχύνουμε τα πράγματα ήταν....να πούμε ότι συνεχίζουμε την αξιολόγηση...και στο μεταξύ...γιατί να μην συμφωνήσουμε σε τέσσερις, πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις...και να επιτρέψουμε μερική εκταμίευση των πόρων", είπε ο Βαρουφάκης.
«Μας είπαν 'Όχι'».

Ο Βαρουφάκης είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η συμφωνία θα είναι δύσκολη, αλλά θα επιτευχθεί και γρήγορα μάλιστα, διότι είναι η μόνη επιλογή.


Eστιάζοντας στις διαφωνίες είπε πως η Ελλάδα επιθυμεί μια συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα που δεν θα ναρκοθετεί την ανάπτυξη. «Δεν θέλουμε να υπογράψουμε δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που είναι απίθανο να επιτευχθούν», υπογράμμισε. Αναφέρθηκε δε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, για την απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, λέγοντας πως αυτό είναι «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Κατά τον ίδιο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει και στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει πιο κοντά στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ η κυβέρνηση έχει προτείνει την σύσταση ανεξάρτητης φορολογικής αρχής.

Για τα σημεία σύγκλησης με τους πιστωτές έφερε ως παράδειγμα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, την αγορά αγαθών και υπηρεσιών και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ειδικά για το θέμα της ρευστότητας ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως το πρόβλημα οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση ξεπληρώνει με δικούς της πόρους τις υποχρεώσεις της τον τελευταίο χρόνο.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=697799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ