Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Δηλώστε τις «κρυφές» καταθέσεις, πληρώστε φόρο 15%-20% και... γλιτώστε

29 Απριλίου 2015

Δηλώστε τις «κρυφές» καταθέσεις, πληρώστε φόρο 15%-20% και... γλιτώστε


ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
καταθεση, καταθέσεις στην Ελβετία, τραπεζες, Φορολογική δήλωση 2015,

Δηλώστε τις «κρυφές» καταθέσεις, πληρώστε φόρο 15%-20% και... γλιτώστε


καταθεση, καταθέσεις στην Ελβετία, τραπεζες, Φορολογική δήλωση 2015,

καταθεση, καταθέσεις στην Ελβετία, τραπεζες, Φορολογική δήλωση 2015,

Δηλώστε τις «κρυφές» καταθέσεις, πληρώστε φόρο 15%-20% και... γλιτώστε

«Δηλώστε, πληρώστε και γλιτώστε από φορολογικό έλεγχο, ποινικές διώξεις και υπέρογκα πρόστιμα», ετοιμάζεται να πει η κυβέρνηση στους φορολογουμένους που θα αποκαλύψουν οικειοθελώς τις «κρυφές» καταθέσεις που διατηρούν στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα:

29/04/2015
ετικέτες: καταθεση, Φορολογική δήλωση 2015καταθέσεις στην Ελβετίατραπεζες, 

Δηλώστε τις «κρυφές» καταθέσεις, πληρώστε φόρο 15%-20% και... γλιτώστε

Δηλώστε τις «κρυφές» καταθέσεις, πληρώστε φόρο 15%-20% και... γλιτώστε


Τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Π. Νικολούδη και με τον Ελβετό υφυπουργό Οικονομικών Ζακ Ντε Βαντβίλ.

«Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη εκ μέρους Ελλήνων πολιτών καταθέσεών τους στο εξωτερικό, με τρόπο που θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της Ε.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Το νομοσχέδιο που θα φέρει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση θα δίνει την ευκαιρία σε όσους έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, να τις νομιμοποιήσουν πληρώνοντας ένα φόρο της τάξης του 15% - 20%.

Με την εθελοντική αποκάλυψη των «κρυφών» καταθέσεων και την καταβολή του φόρου οι φορολογούμενοι θα απαλλάσσονται από οποιαδήποτε φορολογική ή και ποινική μελλοντική ευθύνη. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπογραφή Πολιτικής Διακήρυξης ανάμεσα στην ελληνική και την ελβετική κυβέρνηση.

Η Διακήρυξη αυτή θα προβλέπει ότι με την ενεργοποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου η ελβετική κυβέρνηση θα δώσει οδηγίες στις ελβετικές τράπεζες να ενημερώσουν τους πελάτες τους ότι έχουν τη δυνατότητα να «νομιμοποιήσουν» τα «μαύρα» κεφάλαια του εξωτερικού με μία ουσιαστική προειδοποίηση - απειλή. Αν δεν προχωρήσουν οικειοθελώς στη διαδικασία αποκάλυψης, τότε θα απειλούνται με κλείσιμο λογαριασμού στην Ελβετία.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Νικολούδης κάλεσε όλους όσοι χρωστούν χρήματα στο ελληνικό δημόσιο είτε αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στην Ελβετία, είτε οπουδήποτε αλλού, να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου.

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης «η Ελλάδα θα διατηρεί γραμμή επικοινωνίας με τις ελβετικές αρχές, έτσι ώστε, μόλις το νομοσχέδιο περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, η πολιτική διακήρυξη μεταξύ των δύο κρατών να μπορεί να υπογραφεί και να εφαρμοστεί».

Σημειώνεται ότι η νομιμοποίηση των αδήλωτων εισοδημάτων θα αφορά όλους τους φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και οι οποίες δεν έχουν φορολογηθεί.

Από την πλευρά του, ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «η Ελβετία έχει επίγνωση στης πολυσύνθετης κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός και θέλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες. Μέσω των επαφών που έχουμε, ενισχύουμε τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και στους τομείς της πάταξης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής. Έχουμε μόλις καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ε.Ε. για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί σύντομα, θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και θα αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα εξέλιξης της ανάπτυξης μεταξύ της συνεργασίας των δύο χωρών μας».
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ