Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Παρουσία Μάρδα, η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας)

22 Απριλίου 2015

Παρουσία Μάρδα, η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας)


Παρουσία Μάρδα, η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά των ΟΤΑ
Τους όρους βάσει των οποίων θα γίνει η μεταφορά των των διαθεσίμων των ΟΤΑ στην τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρουσίασε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Παρουσία Μάρδα, η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

για τα αποθεματικά των ΟΤΑ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΔΕ

21.04.2015 , 14:45


Παρουσία Μάρδα, η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ
για τα αποθεματικά των ΟΤΑ

Ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης 

Παρουσία Μάρδα, η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά των ΟΤΑ


Τους όρους βάσει των οποίων θα γίνει η μεταφορά των των διαθεσίμων των ΟΤΑ στην τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρουσίασε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με όσα είπε, η διάθεση αυτών των χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό στη ΤτΕ θα γίνει με τους εξής όρους:

Οι δήμοι θα αποστείλουν ενημέρωση για τις ανάγκες τους, για το επόμενο 15νθήμερο. Τα υπόλοιπα κεφάλαια, που δεν είναι απαραίτητα για την άμεση ανάγκη των ταμειακών τους αναγκών, θα τοκιστούν με επιτόκιο 2,5%.

Όποιος δήμος ζητήσει επιστροφή ποσού, που δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού του ποσού που έχει κατατεθεί, θα του επιστρέφεται αμέσως.

Για ποσά μεγαλύτερα από 20%, η επιστροφή θα γίνεται εντός προθεσμίας ολίγων ημερών.
Παρουσία Μάρδα, η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά των ΟΤΑ

Με νόμο τα αποθεματικά όλων των φορέων στην ΤτΕ

Το ενδεχόμενο αυτό εντάσσεται στις εναλλακτικές επιλογές της κυβέρνησης, προκειμένου το Δημόσιο να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς, συντάξεις και παλαιά δάνεια του ελληνικού χρέους, όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Σημειώνεται ότι οι αιρετοί εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι και ζητούν διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων 1.500 φορέων στην ΤτΕ.

Σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλης υποστήριξε πως «πλήττεται ευθέως η ανεξαρτησία του θεσμού, τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, ανατρέπεται κάθε δυνατότητα προγραμματισμού έργων, υπονομεύεται ξεκάθαρα ο αναπτυξιακός και κυρίως κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Γ. Πατούλης ανέφερε ακόμη πως επί της ουσίας «τιμωρείται» η Τοπική Αυτοδιοίκηση που «όχι μόνο όλα αυτά τα χρόνια διατήρησε - λόγω της αδυναμίας του κράτους - την κοινωνική συνοχή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και στηρίζει εμπράκτως την εθνική προσπάθεια παρουσιάζοντας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του φετινού προϋπολογισμού, πρωτογενές πλεόνασμα 863 εκ. ευρώ».
http://www.avgi.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ