Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σόιμπλε: Χαμηλές προσδοκίες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

24 Απριλίου 2015

Σόιμπλε: Χαμηλές προσδοκίες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Σόιμπλε: Χαμηλές προσδοκίες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Σόιμπλε: Χαμηλές προσδοκίες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Περιμένω να δω την αναφορά των Θεσμών, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος από την Ελλάδα, πρόσθεσε ο κύριος Σόιμπλε, που ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα και συμφωνία για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

ΔΝΤ, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, lagard, Βαρουφακης,

FT το ΔΝΤ απέρριψε αναβολή πληρωμής οφειλών


Σχετικά άρθρα:
Τόμσεν: Μακριά από το στόχο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Στο Eurogroup στις 24/4 μάλλον απολογισμός προόδου θα υπάρξει

ετικέτες: Ελλάδα - οικονομική επικαιρότηταΕΚΤΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζαbrussels groupEurogroupeuropeευρωΕυρωζώνη, Ευρώπη,

Σόιμπλε: Χαμηλές προσδοκίες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

«Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, αποτέλεσμα δεν θα δείτε» δήλωσε προσερχομένος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας - Σε ανάλογο κλίμα και ο Ντάισελμπλουμ: «Υπάρχει έκτακτη ανάγκη για την Ελλάδα, όχι για το Eurogroup» - Δεν έκανε δηλώσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης

Με το «καλημέρα» χαλάει το κλίμα της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο Eurogroup: «Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα σήμερα εδώ δεν πρόκειται να δείτε»!Περιμένω να δω την αναφορά των Θεσμών, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος από την Ελλάδα, πρόσθεσε ο κύριος Σόιμπλε, που ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα και συμφωνία για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Σόιμπλε: Χαμηλές προσδοκίες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Τέσσερα «αγκάθια»

Αυτό που δεν λέει όμως κανείς στο υπουργείο Οικονομικών είναι αν η συντήρηση «στα μηχανήματα» του Δημοσίου είναι εγγυημένη. Περιμένουν μετά τις δηλώσεις Μέρκελ να δουν αν θα υπάρξει και κάποια αλλαγή στάσης εκ μέρους των Θεσμών. Η έως τώρα τεχνική διαπραγμάτευση, όπως φάνηκε στο Παρίσι, έχει εξαντλήσει τα όριά της. «Αν γίνονται μυστικές συναντήσεις εκπροσώπων των Θεσμών για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα, αυτό είναι καλό, μήπως και συννενοηθούν μεταξύ τους και τηρήσουν μία κοινή στάση στις διαπραγματεύσεις, που καθυστερούν κυρίως λόγω των διαφωνιών μεταξύ τους».

Σόιμπλε: Χαμηλές προσδοκίες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα - τι περιμένουν οι Θεσμοί

Άλλοι πιο λίγο, άλλοι πιο πολύ, οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιμένουν πάντως ως σήμερα για αλλαγές στο Ασφαλιστικό και μείωση της κατώτατης σύνταξης, αλλαγές στα εργασιακά και κατάργηση συμβάσεων, ιδιωτικοποιήσεις και αυξήσεις ΦΠΑ.

Κατά πόσον μπορεί να αλλάξει η στάση των Θεσμών; Αυτό μένει να φανεί και από σήμερα κιόλας. Σύγκλιση υπάρχει ίσως στο θέμα της (μη) αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ.


Μέχρι χθές πάντως, λίγο πριν διαρρεύσουν πληροφορίες για τις μυστικές διαβουλεύσεις των Θεσμών, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίργκι Κατάινεν που επισκέπετεται τη χώρα μας –και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου- εξέπεμπε εντελώς διαφορετικά μηνύματα: «Ελπίζω στο Eurogroup η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων» έλεγε (χωρίς να... το πολυπιστεύει) σε συνέντευξη Τύπου ο κύριος Κατάινεν. «Δεν μπορεί μόνη της η Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδος. Χρειάζεται εθνική προσπάθεια. Πρέπει να επιστρέψουμε τη χώρα εκεί που  ήμασταν στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. Πριν λίγους μήνες επέστρεφε η Ανάπτυξη. Κάτι άλλαζε. Έρχονταν επενδυτές στο γραφείο μου και έλεγαν πως "κάτι γίνεται" στην Ελλάδα. Κανείς δεν θα επενδύσει όμως αν υπάρχει αβεβαιότητα για το αύριο, χωρίς σταθερό φορολογικό σύστημα κλπ. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων. Ο κόσμος έχει χάσει τις δουλειές του, τις ελπίδες του, αλλά πρέπει τα προβλήματα να ιαθούν. Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία τα κατάφεραν και έχουν επανέλθει. Στην Ελλάδα, τα εσωτερικά ζητήματα προκαλούν συνεχώς αβεβαιότητα» τόνιζε ο κύριος Κατάινεν.

Και ο «σκληρός» κύριος Κατάινεν όμως δεσμεύτηκε πως η Ευρώπη θα βοηθήσει, υποσχόμενος νέα πακέτα ανάπτυξης και ότι δεν θα κοπούν τα κοινοτικά κονδύλια που έχει λαμβάνειν η χώρα.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ