Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Στο Eurogroup στις 24/4 μάλλον απολογισμός προόδου θα υπάρξει

15 Απριλίου 2015

Στο Eurogroup στις 24/4 μάλλον απολογισμός προόδου θα υπάρξει

Στο Eurogroup στις 24/4 μάλλον απολογισμός προόδου θα υπάρξει

Αποτίμηση προόδου αντί συμφωνίας βλέπει η Ε.Ε. στις 24 Απριλίου

Eurogroup, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, 2015, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα,

Στο Eurogroup στις 24/4 μάλλον απολογισμός προόδου θα υπάρξει


Από τις 20 Φεβρουαρίου που έγινε η συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος, οι Ευρωπαίοι εταίροι επαναλαμβάνουν την ίδια θέση, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή που εξέφρασε και χθες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δηλαδή «οι συζητήσεις αφορούν το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα» και όχι μόνο επιμέρους θέματα που προτάσσει η ελληνική πλευρά μέχρι στιγμής.


ετικέτες: Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, brussels groupEurogroupeuropeευρωΕυρωζώνη, Ευρώπη,

Αποτίμηση προόδου αντί συμφωνίας βλέπει η Ε.Ε. στις 24 Απριλίου


Η χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Βάλντις Ντομπρόφσκις είναι επίσης ενδεικτική του κλίματος στις Βρυξέλλες που είπε πως στο επόμενο Eurogroup στις 24 Απριλίου το πιθανότερο είναι να υπάρξει «ένας απολογισμός της προόδου» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και όχι κάποια συμφωνία.

Και εκτός από τις μεμονωμένες μεταρρυθμίσεις που προβάλει η ελληνική πλευρά, οι εταίροι επιρρίπτουν ευθύνες στην Αθήνα στο γεγονός ότι δεν είναι απόλυτα συνεργάσιμη στις τεχνικές συζητήσεις, ότι δεν δίνει τα στοιχεία που χρειάζονται, ότι αλλάζει τους βασικούς συνομιλητές και προωθεί νομοσχέδια που συνιστούν μονομερείς ενέργειες μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος ο κ. Ντομπρόφσκις είπε ότι «περιμένουμε από την Ελλάδα μια αξιόπιστη δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις. Επειγόντως». Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup στις 29 Απριλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt που φιλοξένησε τις δηλώσεις του κ. Ντομπρόφσκις, το επόμενο ραντεβού για απόφαση εκταμίευσης δόσης είναι το προγραμματισμένο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου εξαντλούνται, η κυβέρνηση αναζητεί τον δρόμο προς αυτό που αποκαλεί «έντιμο συμβιβασμό». Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην οποία συμμετείχαν o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής κ. Ν. Θεοχαράκης.

Η Αθήνα επιδιώκει να κλείσει κάποια θέματα και να εξασφαλίσει μέρος των δόσεων. Ωστόσο, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, από την πλευρά του, ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφέρεται σε μία συνολική πρόταση που αναμένεται από την ελληνική πλευρά αλλά δεν είναι και ο μόνος από τους εταίρους που τονίζει τη σημασία μιας τέτοιας πρότασης παρά την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης να στέλνει μεμονωμένα μέτρα μέχρι στιγμής που να μην καλύπτουν τους βασικούς τομείς που χρειάζονται μεταρρυθμίσεις όπως δημοσιονομικά, ασφαλιστικό, εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε και αυτός το ίδιο: οι θεσμοί αναμένουν από την ελληνική πλευρά την πλήρη λίστα με τις ακριβείς μεταρρυθμίσεις.

Τρίτος στη σειρά σε μία μέρα ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμα μια κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Και ενώ τα μηνύματα από την Ευρώπη είναι ξεκάθαρα, πίσω στην Αθήνα επιμένουν να αφήνουν μέχρι στιγμής ολόκληρες κατηγορίες ανέπαφες, όπως τα εργασιακά αλλά και το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, να δηλώνει πως είναι δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες μέρες νωρίτερα είχε προειδοποιήσει σε δήλωσή της ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι καταδικασμένο να βαρύνει τόσο πολύ την ελληνική οικονομία που δεν θα είναι βιώσιμο, και πρέπει να μεταρρυθμιστεί.

Ίσως στον μόνο τομέα που φαίνεται να δείχνει κάποια ευελιξία η ελληνική κυβέρνηση είναι στο θέμα των δημοσιονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης ΦΠΑ αλλά όχι σε μεγάλες κατηγορίες προϊόντων.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ