Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Συνελήφθη ο επιχειρηματίας, Λεωνίδας Μπόμπολας για φοροδιαφυγή σχετική με τη "λίστα Λαγκάρντ"

22 Απριλίου 2015

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας, Λεωνίδας Μπόμπολας για φοροδιαφυγή σχετική με τη "λίστα Λαγκάρντ"

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας, Λεωνίδας Μπόμπολας για φοροδιαφυγή σχετική με τη "λίστα Λαγκάρντ"


Συνελήφθη ο επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας


Σε καταβολή χρηματικού ποσού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, με βάση τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ για οφειλέτες, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας, που συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία για φοροδιαφυγή που σχετίζεται με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".


ετικέτες: Λαγκαρντ , lagard, φοροδιαφυγη, οικονομικά νέα, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, λισταρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σχετικά άρθρα
Ποιοι φόροι ρυθμίζονται σε 2 – 100 μηνιαίες δόσεις με ανάλογη απαλλαγή από πρόσθετους φόρους, τόκους, πρόστιμα και προσαυξήσεις, με τον ν.4321/2015


Συνελήφθη ο επιχειρηματίας, Λεωνίδας Μπόμπολας για φοροδιαφυγή σχετική με τη "λίστα Λαγκάρντ"


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φόρος που καταλογίζεται στον επιχειρηματία, φτάνει τα περίπου 4 εκ. ευρώ και αφορά στα χρήματα που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του στην τράπεζα HSBC Γενεύης.

Ο κ. Μπόμπολας φέρεται να προχώρησε στην καταβολή 1,8 εκ. ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κ. Μπόμπολας ενημερώθηκε το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργο Καλούδη και Χρήστο Τζούρα ότι εφόσον πληρώσει το χρέος που του καταλογίζεται δεν θα προχωρήσει εναντίον του η ποινική διαδικασία με την άσκηση ποινικής δίωξης -κακουργηματικού βαθμού- εναντίον του.

Παρουσιαζόμενος στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο Λ. Μπόμπολας διευθέτησε την υπόθεση για την οποία είχε προθεσμία ασκήσεως ενδίκων μέσων ή συμβιβασμού έως τις 30 Απριλίου 2015.

Δήλωση Μπόμπολα


«Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης. Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυσή της. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν ευσταθεί», 
ανέφερε ο κ. Μπόμπολας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία Αθηνών, σε σχέση με την εκκρεμούσα υπόθεση, προσκομίστηκαν τα σχετικά δικαιολογητικά του υπουργείου Οικονομικών, από τα οποία προκύπτει ότι δεν εκκρεμεί οικονομική υποχρέωση του επιχειρηματία προς το Δημόσιο και η σχετική υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ