Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τόμσεν: Μακριά από το στόχο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

20 Απριλίου 2015

Τόμσεν: Μακριά από το στόχο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Τόμσεν: Μακριά από το στόχο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

ΔΝΤ, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, lagard, Βαρουφακης,

FT το ΔΝΤ απέρριψε αναβολή πληρωμής οφειλών

«Μικρή ώθηση» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της βλέπει ο Πολ Τόμσεν τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως παραμένουν μακριά από τον στόχο.

ετικέτες: Ελλάδα - οικονομική επικαιρότηταΔΝΤlagardΒαρουφακης,

Τόμσεν: Μακριά από το στόχο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Τόμσεν: Μακριά από το στόχο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρει πως «υπάρχει μια λίγο μεγαλύτερη ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και κάποιες μέρες. Αυτό είναι μια καλή εξέλιξη και μας δίνει λόγους να ελπίζουμε», υπογράμμισε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «απέχουμε ακόμη από το στόχο» και ότι χρειάζεται μεγαλύτερη επιτάχυνση για να υπάρξει έγκαιρα μια συμφωνία
Ο Τόμσεν δήλωσε πως τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να φτάσουν έως τον Ιούνιο. «Το βάρος των αποπληρωμών που πλησιάζουν για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία εκ των προτέρων, ώστε να δοθεί επιπλέον βοήθεια».

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ προειδοποίησε πως δεν πρέπει να υποτιμώνται οι κίνδυνοι που συνδέονται με το ενδεχόμενου εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος. «Κανείς δεν πρέπει να νομίζει πως ένα Grexit θα συνέβαινε χωρίς προβλήματα.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι ήταν σημαντικό να ελαχιστοποιηθούν οι μακροχρόνιοι κίνδυνοι όπως «ο κίνδυνος ότι η ζώνη του ευρώ θεωρείται ως ένα κλαμπ που ο καθένας μπαίνει και φεύγει όποτε του αρέσει», καθώς αυτό θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες για το αν άλλα κράτη μέλη θα παραμείνουν στο μέλλον και γι' αυτό κάλεσε την Ευρωζώνη να στείλει «ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα» ότι χρειάζεται μακροπρόθεσμα μια ισχυρότερη δημοσιονομική και πολιτική ένωση.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ