Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αποφασίζει για το όριο του ELA η ΕΚΤ

6 Μαΐου 2015

Αποφασίζει για το όριο του ELA η ΕΚΤΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα Ευρώπη


Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ΔΝΤ, IMF, ΕΚΤ, Ευρωζώνη, ευρω, Ευρώπη, Eurogroup, Αποφασίζει για το όριο του ELA η ΕΚΤ


«Εποικοδομητική» η χθεσινή συνάντηση με Ντράγκι


Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ΔΝΤ, IMF, ΕΚΤ, Ευρωζώνη, ευρω, Ευρώπη, Eurogroup,
Οι αντιθέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ εμποδίζουν τη συμφωνία
Σημειώνεται επίσης ότι η Αθήνα έχει αιτηθεί την αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων που μπορούν να αγοράσουν οι ελληνικές τράπεζες, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα του κράτους.
Δραγασάκης - Τσακαλώτος συζήτησαν με Ντράγκι

ετικέτες:  
ΕυρώπηΕλλάδα - οικονομική επικαιρότηταΔΝΤEurogroup, brussels groupIMFΕΚΤευρω
Σχετικά άρθρα:
Το ΔΝΤ βάζει «βόμβα» στις διαπραγματεύσεις - Εμπλοκή στη συμφωνία


Τελευταία ενημέρωση:
06/05/2015 - 13:08


Αποφασίζει για το όριο του ELA η ΕΚΤ

Για το ύψος της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+1,08% μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) αποφασίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Η ΕΚΤ αύξανε το όριο του ELA σε εβδομαδιαία βάση από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν σταμάτησε να αναχρηματοδοτεί απευθείας τις ελληνικές τράπεζες.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει, επικαλούμενο πηγές της ΕΚΤ, ότι τα σκληροπυρηνικά στελέχη της, υπό την καθοδήγηση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, επιθυμούν να αυξηθεί το «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων, τα οποία δίνονται ως ενέχυρα από τις τράπεζες, μετά τις πρόσφατες υποβαθμίσεις του αξιόχρεου της Ελλάδας και των τραπεζών της.
Ωστόσο, πηγή της ΕΚΤ δήλωσε στο πρακτορείο ότι δεν αναμένει να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο σε μια τέτοια δραματική αλλαγή, που θα έθετε τις ελληνικές τράπεζες σε άμεση δυσκολία, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.Οι αντιθέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ εμποδίζουν τη συμφωνία

Σημειώνεται επίσης ότι η Αθήνα έχει αιτηθεί την αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων που μπορούν να αγοράσουν οι ελληνικές τράπεζες, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα του κράτους.

Δραγασάκης - Τσακαλώτος συζήτησαν με Ντράγκι

Χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και η κατάσταση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική, προσθέτοντας όμως ότι «προϋπόθεση είναι όλοι οι δρώντες να συμβάλλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της και να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας».
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ