Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Βαρουφάκης: Χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ

26 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ

Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα

Βαρουφάκης: Χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ

Βαρουφάκης, ΔΝΤ, ευρω, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ευρωπαϊκων, Ευρώπη,

Βαρουφάκης: Χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ

Την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει τη δόση του Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν δεν υπάρξει νωρίτερα συμφωνία με τους θεσμούς απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο CNN, δηλώνοντας ωστόσο αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:
Βαρουφάκης: Στόχος είναι η συμφωνία με τους εταίρους να αποτελεί διέξοδο για τη χώραΕντολή για αποπληρωμή του ΔΝΤ - Κανονικά θα πληρώσει η Ελλάδα αύριο Τρίτη την δόση ύψους περίπου 710 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΒαρουφάκηςΕυρωζώνηευρωΕυρώπηευρωπαϊκωνΕυρωπαϊκή Κεντρική ΤράπεζαΔΝΤ,
 Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2015 - 11:03

Βαρουφάκης: Χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ


Βαρουφάκης: Χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου αν η Αθήνα θα πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός απάντησε:

«Είμαι διαχρονικά αισιόδοξος, και υπό το πρίσμα αυτής της αισιοδοξίας, λέω ότι θα κάνουμε την πληρωμή γιατί δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέχρι τότε θα έχουμε συμφωνία με τους θεσμούς», 
ενώ εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει τους πιστωτές της όπως έκανε στο παρελθόν αφού αυτό ήταν βασισμένο στην αρχή ότι η Αθήνα θα λαμβάνει χρηματική βοήθεια προκειμένου να καταβάλει τις δόσεις προς τους δανειστές της.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τις προ ημερών δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ότι η χώρα δεν έχει χρήματα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι πρόκειται για κοινή γνώση και ότι είναι κάτι που και ο ίδιος έχει επαναλάβει αρκετές φορές. Αρνήθηκε όμως ότι η Ελλάδα έχει ξεμείνει από χρήματα.

«Η χώρα ζει με τις δικές της δυνάμεις μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των πολιτών της. Είναι κοινή γνώση, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορει να καταβάλει μεγάλες δόσεις στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία. Επί τέσσερις μήνες ικανοποιούσαμε τις υποχρεώσεις πληρώναμε εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωνμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε εσαεί».

«Είναι καιρός οι διαπραγματευτές μας να έρθουν στο τραπέζι συναντώντας μας στο ¼ του δρόμου, ούτε καν στο μισό. Έχουμε κάνει εμείς τα ¾ του δρόμου», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Μεταρρυθμίσεις ναι, νέα μέτρα λιτότητας όχι

Στο μεταξύ, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο Γ. Βαρουφάκης γράφει ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, γράφει ότι είναι έτοιμη να φιλελευθεροποιήσει την οικονομία της, να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό της σύστημα και να εξασφαλίσει ένα λογικό πρωτογενές πλεόνασμα.
Αλλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των πιστωτών της υιοθετώντας περαιτέρω μέτρα λιτότητας φέτος και αργότερα, καθώς αυτό θα έπληττε την ικανότητά της να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών γράφει: 
«Για τι πράγμα μιλάμε; Για μία ανεξάρτητη φορολογική αρχή, για την εσαεί διατήρηση ενός λογικού πρωτογενούς πλεονάσματος, για ένα λογικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων...για μία πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος...για την φιλελευθεροποίηση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών κλπ».

Ωστόσο, προειδοποιεί, ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει αυτούς τους στόχους, εάν προσπαθήσει να επιτύχει τους «αφόρητα υψηλούς» στόχους ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα που ζητούν οι πιστωτές της.

«Η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να αποδεχθεί -- και δεν θα αποδεχθεί-- μία θεραπεία, η οποία για μια πενταετία αποδείχθηκε χειρότερη από την ασθένεια», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ