Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί EBRD: Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση

14 Μαΐου 2015

EBRD: Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση

Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα

EBRD: Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση-European Bank for Reconstruction and Development-EBRD
Με βάση τις νέες οικονομικές της προβλέψεις, που για πρώτη φορά περιλαμβάνουν την Ελλάδα, η EBRD εκτιμά πως η κατάσταση είναι «πολύ αβέβαιη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Εντολή για αποπληρωμή του ΔΝΤ - Κανονικά θα πληρώσει η Ελλάδα αύριο Τρίτη την δόση ύψους περίπου 710 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ελλάδα - οικονομική επικαιρότηταΕυρωζώνηευρωΕυρώπη,ευρωπαϊκων,
 Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2015 - 15:20

EBRD: Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση


Πρόβλεψη για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος
Τον κίνδυνο να βυθιστεί η Ελλάδα σε «βαθιά ύφεση», αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD).EBRD: Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα αν αποτύχει η διαπραγμάτευσηΜε βάση τις νέες οικονομικές της προβλέψεις, που για πρώτη φορά περιλαμβάνουν την Ελλάδα, η EBRD εκτιμά πως η κατάσταση είναι «πολύ αβέβαιη».

Η EBRD προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα έχει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος, ύστερα από αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% πέρυσι, και ανάπτυξη 2% το 2016. Οι προβλέψεις της, που είναι πιο απαισιόδοξες από εκείνες των Βρυξελλών για ρυθμό ανάπτυξης 0,5% φέτος, τελούν υπό την αίρεση συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, η οποία βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

«Αυτές οι προβλέψεις θα είναι απολύτως άκυρες» στην περίπτωση που η Ελλάδα «δεν καταβάλει μια πληρωμή για το χρέος της, εισαγάγει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές αναλήψεις» ή ακόμα και ανεπίσημους τίτλους αναγνώρισης χρέους, γνωστούς ως IOU, ενός είδους δηλαδή εικονικού νομίσματος με στόχο να πληρωθούν οι συντάξεις ή οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρει η EBRD στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε με αφορμή της ετήσια γενική της συνέλευση στην Τιφλίδα.

«Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα ενδεχομένως θα επέστρεφε σε βαθιά ύφεση, της οποίας το εύρος και τη διάρκεια είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς», σημειώνει η τράπεζα και προσθέτει πως «η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων έχει επηρεαστεί σοβαρά από τους φόβους για αθέτηση από την πλευρά της Ελλάδας των πληρωμών του εξωτερικού χρέους ή για το ακραίο σενάριο μιας εξόδου από την Ευρωζώνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ