Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Γερμανικός Τύπος: Η Ε.Ε. θα απορρίψει το αίτημα του ΔΝΤ

5 Μαΐου 2015

Γερμανικός Τύπος: Η Ε.Ε. θα απορρίψει το αίτημα του ΔΝΤ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 
Ευρώπη, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ΔΝΤ, Eurogroup, brussels group, IMF, ΕΚΤ, ευρω

Γερμανικός Τύπος: Η Ε.Ε. θα απορρίψει το αίτημα του ΔΝΤ

Στο αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους υπό την απειλή ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρονται γερμανικές εφημερίδες.Τελευταία ενημέρωση:
03/05/2015 - 13:02

Γερμανικός Τύπος: Η Ε.Ε. θα απορρίψει το αίτημα του ΔΝΤ

Γερμανικός Τύπος: Η Ε.Ε. θα απορρίψει το αίτημα του ΔΝΤ

Η Frankfurter Allgemeine σημειώνει ότι επειδή η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις: αν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μειώσουν το χρέος της χώρας, τότε αυτό δεν πρόκειται να συνεχίσει να τη βοηθά.
Το ΔΝΤ ανέφερε πως τα αρχικά στοιχεία που έχει λάβει από τις ελληνικές αρχές δείχνουν ότι η Αθήνα κινείται προς ένα πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ για την φετινή χρονιά, ενώ με βάση τους υφιστάμενους στόχους θα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ. Και καθότι η χώρα βρίσκεται τόσο μακριά από τους αρχικούς της στόχους, είναι απαραίτητη μια ελάφρυνση του χρέους της.
Πάντως, η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα απορρίψουν την πρόταση αυτή. Δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αυτή τη χρονική στιγμή, και το δικαιολογούν επισημαίνοντας ότι η Αθήνα δεν έχει να αποπληρώσει τα επόμενα χρόνια υψηλά επιτόκια για τα δάνειά της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις
Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine, η υποστήριξη του ΔΝΤ προς την Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι της έχει χορηγήσει μεγάλα δάνεια, αλλά έχει να κάνει και με την εξειδίκευσή του σε αυτά τα ζητήματα. Παράλληλα, η Γερμανία ζητούσε πάντα να υπάρχει το ΔΝΤ, διότι το εμπιστευόταν περισσότερο για να ασκεί πίεση στην Αθήνα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Επιπλέον, το ΔΝΤ είχε διαφωνήσει με τις χώρες της Ε.Ε. και πριν από τρία χρόνια για ανάλογο θέμα και τελικά οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία.
Στο ίδιο θέμα αναφέρονται επίσης η Die Zeit και το περιοδικό Der Spiegel, με τίτλους όπως «Το ΔΝΤ απειλεί ανοικτά με διακοπή της βοήθειας» και «Το ΔΝΤ απαιτεί μείωση του χρέους της Ελλάδας». Και τα δύο έντυπα υπογραμμίζουν πάντως ότι οι χώρες της Ε.Ε. αντιτίθενται σθεναρά σε ένα τέτοιο σενάριο, ενώ επισημαίνεται ότι σχεδόν το μισό της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ θα προέλθει από το ΔΝΤ.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ