Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Moody's: Έλεγχος κεφαλαίων - πάγωμα καταθέσεων στην Ελλάδα

21 Μαΐου 2015

Moody's: Έλεγχος κεφαλαίων - πάγωμα καταθέσεων στην Ελλάδα

Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, Ευρωζώνη, ευρω, Ευρώπη, IMF, ΔΝΤ, χρεοκοπία, ΤΣΙΠΡΑΣ, Μερκελ, trapezes, τραπεζες,

Moody's: Έλεγχος κεφαλαίων-πάγωμα καταθέσεων στην Ελλάδα 

Ο κίνδυνος να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων σε κάθε κίνηση στο ελληνικό σύστημα, έχει «αυξηθεί σημαντικά», σύμφωνα με την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Moody's. 
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα,  Ευρωζώνη,  ευρω,   Ευρώπη,  IMF,  ΔΝΤ,  χρεοκοπία,  ΤΣΙΠΡΑΣ,  Μερκελ,  trapezes,  τραπεζες,
 Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2015 - 10:39


Moody's: Έλεγχος κεφαλαίων-πάγωμα καταθέσεων στην Ελλάδα

Ο κίνδυνος να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων σε κάθε κίνηση στο ελληνικό σύστημα, έχει «αυξηθεί σημαντικά», σύμφωνα με την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Moody's. 
Ο κίνδυνος να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων σε κάθε κίνηση στο ελληνικό σύστημα, έχει «αυξηθεί σημαντικά», σύμφωνα με την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Moody's


Ο οίκος Moody’s αναφέρει ακόμα πως το outlook του ελληνικού τραπεζικού τομέα είναι «αρνητικό» εξαιτίας της «σημαντικής επιδείνωσης της κατάστασης των τραπεζών» αλλά και της «σημαντικής επιδείνωσης της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των τραπεζών».


Σύμφωνα με τον οίκο Moody's, η υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών αντανακλά τη σημαντική επιδείνωση στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα των τραπεζών από το Δεκέμβριο του 2014, αλλά και την πτωτική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη του 2015-2016 (στο 0,5% εφέτος και στο 1,5% το 2016), λόγω των πολιτικών εξελίξεων μετά τις εκλογές που έχουν οδηγήσει σε πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι εκροές καταθέσεων στο πεντάμηνο έχουν ξεπεράσει τα 30 δισ. ευρώ, νούμερο που αντιστοιχεί στο 18% των συνολικών καταθέσεων. Tονίζει ότι οι πιέσεις αυτές δεν αναμένεται να περιοριστούν τους επόμενους 12-18 μήνες και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών και «παγώματος» των καταθέσεων.

Παράλληλα, εκτιμάται πως λόγω τη χαμηλότερης ανάπτυξης, αλλά και τα υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης των τραπεζών, καθώς και η περιορισμένη παραγωγή εσόδων θα καθυστερήσουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας προ προβλέψεων το 2015, ενώ οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν αύξηση των «κόκκινων» δανείων και επιδείνωση των ρευστών διαθεσίμων έκτακτης ανάγκης.
http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ