Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Δημοψήφισμα 5/7/15 για απάντηση στους θεσμούς

27 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα 5/7/15 για απάντηση στους θεσμούς

                                                                                                                             Ευρώπη, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ΔΝΤ, Eurogroup, brussels group, IMF, ΕΚΤ, ευρω, δημοψήφισμα,
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Απόψεις της παγκόσμιας οικονομίας

Η απάντηση του ΥπΟικ για το δημοψήφισμα
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πότε είναι «δεσμευτικό»;
Πόσο υπολογίζεται το κόστος του δημοψηφίσματος ;
Eπιστροφή στη δραχμή; Τι συνέπειες έχει αυτό;
 Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2015 - 09:50

Ευρώπη, Ελλάδα - οικονομική επικαιρότητα, ΔΝΤ, Eurogroup, brussels group, IMF, ΕΚΤ, ευρω, δημοψήφισμα,

Δημοψήφισμα 5/7/15 για απάντηση στους θεσμούς

Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου για «ναι» ή «όχι» στην πρόταση των θεσμών


Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμα του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Δημοψήφισμα 5/7/15 για απάντηση στους θεσμούς

Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, το μεσημέρι του Σαββάτου θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να επικυρώσει την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την Κυριακή, 5 Ιουλίου.

Δημοψήφισμα 5/7/15 για απάντηση στους θεσμούς

Για την απόφαση έχουν ενημερωθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καθώς και Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δημοψήφισμα για απάντηση στους θεσμούς

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή, ενώ έκανε λόγο για πρόταση - τελεσίγραφο από τη μεριά των δανειστών.

«Πρόκειται για μία πρόταση που διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες. Οι προτάσεις τους παραβιάζουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τα θεμελειώδη δικαιώματα. Αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων εκ των εταίρων και των θεσμών, δεν είναι μια βιώσιμη και επωφελής συμφωνία για όλα τα μέρη, αλλά η ταπείνωση ολόκληρου του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
«Οι προτάσεις αυτές αναδεικνύουν κυρίως την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή και τιμωρητική λιτότητα και κάνουν πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη οι ηγετικές ευρωπαϊκές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα δίνουν επιτέλους οριστικό τέλος στην ελληνική κρίση δημόσιου χρέους, μια κρίση που αγγίζει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απειλώντας το ίδιο το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης», πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση, απέναντι στους αγώνες και τις θυσίες του λαού, ευθύνη που, όπως είπε, υποχρεώνει την κυβέρνηση να απαντήσει στο τελεσίγραφο με βάση την κυρίαρχη βούληση των πολιτών.
«Εισηγήθηκα στο υπουργικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου ο ελληνικός λαός κυρίαρχα να αποφασίσει», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, εισήγηση που, όπως είπε έγινε ομόφωνα αποδεκτή και συμπλήρωσε ότι αύριο θα συνεδριάσει η Βουλή, για να επικυρώσει την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την απόδοχη ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών.

«Αύριο με επιστολή μου θα ζητήσω επισήμως από τους ηγέτες της Ε.Ε. και τους θεσμούς ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει, ελεύθερος από πιέσεις και εκβιασμούς, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας μας και η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

«Στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα, να απαντήσουμε με δημοκρατία, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα τόπος που γέννησε τη δημοκρατία να στείλει μια ηχηρή απάντηση δημοκρατίας στην ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια κοινότητα», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η Ευρώπη αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. «Όμως η Ευρώπη χωρίς δημοκρατία είναι Ευρώπη χωρίς ταυτότητα και χωρίς πυξίδα», συμπλήρωσε.

«Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό», εξήγησε ο Πρωθυπουργός.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ