Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Διακοπή του ELA από την ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία

12 Ιουνίου 2015

Διακοπή του ELA από την ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία

ευρω, Ευρωζώνη, Ευρώπη, ευρωπαϊκων, grexit, χρηματοοικονομικές καταστάσεις της περιόδου,
grexit                 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  grexit,  ευρω,  Ευρωζώνη,  
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:  Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία

Διακοπή του ELA από την ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία
Έτοιμοι να κόψουν την έκτακτη παροχή ρευστότητας (ELA) στην Ελλάδα στις ελληνικές τράπεζες είναι οι κεντρικοί τραπεζίτες, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Έτοιμοι να κόψουν την έκτακτη παροχή ρευστότητας (ELA) στην Ελλάδα στις ελληνικές τράπεζες είναι οι κεντρικοί τραπεζίτες, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

:00 Τελευταία ενημέρωση: :00

Διακοπή του ELA από την ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετρά αντίστροφα

Reuters: Φόβοι για διακοπή του ELA από την ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία


Reuters: Φόβοι για διακοπή του ELA από την ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία


Φοβούμενη ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει εκτός Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέχει οικονομική στήριξη προσπαθώντας να την κρατήσει εντός ευρώ, αλλά ένα Grexit θα έδινε μια νέα τροπή στα γεγονότα, σχολιάζει το Reuters.

Επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση του ζητήματος, το Reuters αναφέρει πως «όσο οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και υπάρχει κάποια ελπίδα για συμφωνία, τότε θα ήταν τρελό για την ΕΚΤ να αποσύρει τον ELA. Αν όμως η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών, τότε όλα αλλάζουν. Θα είναι πολύ δύσκολο για την ΕΚΤ να εγκρίνει χρηματοδότηση με ενέχυρα ενός δανειολήπτη σε χρεοκοπία».

Άλλοι αξιωματούχοι που γνωρίζουν το ελληνικό ζήτημα αναφέρουν στο Reuters, ότι «είναι θέμα χρόνου να κοπεί ο ELA και να επιβληθούν capital controls».

Η προοπτική διακοπής του ELA πιέζει τον Αλέξη Τσίπρα να καταλήξει σε συμφωνία σχολιάζει το δημοσίευμα, αφού χωρίς στήριξη από την ΕΚΤ - καθώς οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται- η επιβολή capital controls είναι αναπόφευκτη.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ