Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ): η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν δεν πάει σε τρίτο πακέτο στήριξης

11 Ιουνίου 2015

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ): η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν δεν πάει σε τρίτο πακέτο στήριξης

Eurogroup                       Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μια πενταετία συμμετοχής στα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μια εμπειρία τουλάχιστον δυσάρεστη. Η φράση που τη χαρακτηρίζει είναι "ποτέ ξανά" και μάλιστα, θεωρείται ότι τα χειρότερα έρχονται.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  ΤΣΙΠΡΑΣ,  Μερκελ,  ευρωΕυρωζώνη ευρωπαϊκωνΕυρώπηΔΝΤΕΚΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Νέα πρόταση από Ελλάδα σε θεσμούς
 Τελευταία ενημέρωση:  11/06/2015 - 12:00

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ): η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν δεν πάει σε τρίτο πακέτο στήριξης
ΤΣΙΠΡΑΣ, Μερκελ, ευρω, Ευρωζώνη, ευρωπαϊκων, Ευρώπη, ΔΝΤ, ΕΚΤ,
Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μια πενταετία συμμετοχής στα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μια εμπειρία τουλάχιστον δυσάρεστη. Η φράση που τη χαρακτηρίζει είναι "ποτέ ξανά" και μάλιστα, θεωρείται ότι τα χειρότερα έρχονται.

Reuters

ΔΝΤ: Ποτέ δεν ζητήσαμε μειώσεις συντάξεων - Οι Έλληνες να βρουν τον τρόπο μείωσης του χρέους

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ): η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν δεν πάει σε τρίτο πακέτο στήριξης

Πίσω από τις κλειστές πόρτες οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ λένε στους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν δεν πάει σε τρίτο πακέτο στήριξης και δεν γίνει διαγραφή του χρέους της


Όπως αναφέρει άρθρο του Reuters που μελετά την εμπλοκή του ΔΝΤ στην ελληνική διάσωση, αλλά και το μέλλον αυτής της συμμετοχής, το Ταμείο έχει δανείσει στην Αθήνα τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε πιστωτή, αφού έχει συνεισφέρει περί το 1/3 των 240 δισ. ευρώ του συνολικού πακέτου.

Αυτό που κάνει είναι να κάθεται άβολα στη θέση του επιβάτη στο όχημα της ελληνικής διάσωσης. Ουσιαστικά, η Ουάσινγκτον ποτέ δεν είχε τον έλεγχο του προγράμματος. Τώρα η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δεν πληρώνει το ΔΝΤ, κατά τα πρότυπα της Ζιμπάμπουε και της Αργεντινής, καθώς η Αθήνα ανέβαλε την καταβολή των 300 εκατ. την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας πως η πληρωμή θα γίνει σε μια δόση στα τέλη Ιουνίου, οπότε και θα καταβάλει 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Οι επικριτές του ΔΝΤ λένε πως όλες αυτές οι παλινωδίες έχουν βλάψει την αξιοπιστία του, καθώς έχει εμπλακεί στην πολιτική, ενώ θα έπρεπε να επιμένει στη διαγραφή χρέους, έτσι ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Ο Ousmene Mandeng , πρώην μέλος του ΔΝΤ και τώρα σύμβουλος οικονομικών, αναφέρει:

«Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα είναι ότι ένας πολυμερής οργανισμός δεν θα πρέπει να θεσμοθετεί τα ειδικά συμφέροντα ενός υποσυνόλου των μελών του.

Το ενδιαφέρον του ΔΝΤ δεν είναι κατ' ανάγκην ευθυγραμμισμένο με αυτά της ΕΕ και της ΕΚΤ».

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ