Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ελλάδα - ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας 22/6

19 Ιουνίου 2015

Ελλάδα - ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας 22/6

grexit                   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών

Ελλάδα - ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας 22/6
χρέος, Ευρωζώνη, ελλαδα, Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, Eurogroup, eurobank, euro, europe, grexit,

Στο επίκεντρο και η σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ

Διεθνή ΜΜΕ: Η τύχη Ελλάδας - ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας

Το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων επικεντρώνεται και σήμερα το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου. Πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η αποτυχία του χθεσινού Eurogroup στο Λουξεμβούργο για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ενώ εκτιμούν πως στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρα θα κριθεί η τύχη της Ελλάδας αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης.

:15 Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2015 - 12:15

Ελλάδα - ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας 22/6


χρέος, Ευρωζώνη, ελλαδα, Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, Eurogroup, eurobank, euro, europe, grexit,
Η Ελλάδα ωθείται σε έξοδο καθώς η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης καταλήγει με εχθροπάθεια σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ καθώς η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε με πικρή γεύση, αναγκάζοντας του ηγέτες να προχωρήσουν σε έκτακτη σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα. Καθώς η ΕΚΤ προετοιμάζεται για νέα έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή, χιλιάδες Ελληνες συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή της Αθήνας ζητώντας να σωθεί το έθνος από μια χρεοκοπία.

Το πρακτορείο σημειώνει πως πλέον σφίγγει ο κλοιός για την Ελλάδα, την στιγμή που μελετάται η έκτακτη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο για έλεγχο των καταθέσεων.

Ελλάδα - ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας 22/6

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και θα έχει αποκλειστικό θέμα την χώρα μας επικεντρώνεται το Reuters και αναφέρει ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία.

Oι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, ενώ απομένουν 12 ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα επικαλείται και τις απαισιόδοξες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «δυστυχώς έχει γίνει πολύ μικρή πρόοδος, καμία συμφωνία δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα», ενώ σημειώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έστειλαν το μήνυμα ότι το παιχνίδι είναι στα χέρια της Ελλάδας πλέον.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν ξανά πριν από τη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. «Μία σύνοδος κορυφής, όπως αυτή, προετοιμάζεται από τους υπουργούς Οικονομικών, επομένως θα συνεδριάσει το Eurogroup για να την προετοιμάσει», δήλωσε ο υπουργός.
χρέος, Ευρωζώνη, ελλαδα, Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, Eurogroup, eurobank, euro, europe, grexit,
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει δήλωση του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ζητήσει από την Ελλάδα οι πιστωτές της, κυρίως μειώσεις των δαπανών για συντάξεις και αυξήσεις στον ΦΠΑ: «Αυτά δεν είναι δημοφιλή μέτρα, δεν θα είναι εύκολο να ληφθούν και το μεγάλο ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα λάβει», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας: «Και αν δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν, τότε αναλαμβάνουν έναν μεγάλο, μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της Ελλάδας».


Ελλάδα - ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας 22/6
Στην Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας επικεντρώνεται και το BBC, ενώ αναφέρεται και στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών έπειτα από τις μεγάλες εκροές καταθέσεων τις τελευταίες ημέρες.

«Διαζύγιο αλά ελληνικά» («My big fat Greek divorce») είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του περιοδικού Economist, που παραφράζει τον τίτλο της γνωστής ταινίας της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά» («My Big Fat Greek Wedding») για να σχολιάσει τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

«Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να παρακολουθείς μία σχέση να διαλύεται» γράφει ο συντάκτης του άρθρου, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορεί τους πιστωτές ότι θέλουν να ταπεινώσουν τη χώρα του και το ΔΝΤ για εγκληματικές ευθύνες στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Παράλληλα, συνεχίζει ο συντάκτης, «επιφανείς πολιτικοί της Ευρωζώνης δηλώνουν ξεκάθαρα ότι εάν τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει συμφωνία για την παροχή ρευστότητας, τότε πλησιάζουν η χρεοκοπία και το Grexit».

Σύμφωνα με το περιοδικό, η διαπραγμάτευση μπορεί να εξελιχθεί σε απευθείας διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο.

«Η συμφωνία μπορεί να είναι εφικτή, όμως οι εμπλεκόμενες πλευρές απεχθάνονται η μία την άλλη. Αν επρόκειτο για γάμο, οι δικηγόροι θα είχαν 'κυκλώσει' αυτή τη σχέση. Το διαζύγιο θα είναι καταστροφή για όλους. Όμως εάν Ελλάδα και Ευρωζώνη δεν αλλάξουν τους όρους της σχέσης τους, τότε ακόμα και εάν παραμείνουν μαζί η κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη» σημειώνεται.

Ο συντάκτης του άρθρου στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «ανέλαβε μία κακή κατάσταση και την έκανε χειρότερη».

«Το 2014 η ελληνική οικονομία παρουσίαζε ανάπτυξη. Τώρα, συρρικνώνεται και πάλι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανίκανος και πιο πελατειακός από τους προκατόχους του, αλλά κι επειδή οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις απορρόφησαν όλη την ενέργεια και την προσοχή του ΣΥΡΙΖΑ και γύρισαν τη χώρα χρόνια πίσω. Οι αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους, δισεκατομμύρια ευρώ βγήκαν απ' τις τράπεζες, οι επενδυτές απομακρύνθηκαν» γράφει.

«Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να παραμένουν στο ευρώ. Αλλά οι πολιτικοί τους, αντί να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις στο σπίτι τους, στρέφονται στο Βερολίνο προς βοήθεια. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως, αν αυτό δεν αλλάξει, οι δανειστές θα χάσουν την υπομονή τους. Το να αποφευχθεί το διαζύγιο θα είναι καλό για όλους, όμως αυτός ο γάμος δεν αξίζει να σωθεί με κάθε τίμημα» καταλήγει το άρθρο.

Οι New York Times τονίζουν πως είναι «άκαρπες και πάλι οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος», ενώ υπογραμμίζουν ότι χωρίς επιπλέον βοήθεια η Ελλάδα βαδίζει προς την πτώχευση, καθώς δεν θα είναι σε θέση στο τέλος του μήνα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος και η κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Με συνεχείς ενημερώσεις και διαρκή κάλυψη, παρουσιάζει τις εξελίξεις η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian o οποίος σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τραπεζική κρίση μετά τις άκαρπες συνομιλίες της Πέμπτης και υπογραμμίζει την κρισιμότητα της νέας συνεδρίασης της ΕΚΤ σήμερα Παρασκευή αλλά και την εκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, καθώς όπως γράφει η ελληνική κρίση σημειώνει νέα... υψηλά. «Εντείνονται οι φόβοι για τις ελληνικές τράπεζες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βρετανικοί Times. Οι ελληνικές τράπεζες στο χείλος της κατάρρευσης με τους αποταμιευτές να βρίσκονται σε πανικό, είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προκειμένου να συζητήσει πιθανή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η έκτακτη συνεδρίαση, που οργανώθηκε τηλεφωνικά, είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι.


«Ασαφής ήταν στο Eurogroup ο ελληνας υπουργός Οικονομικών, έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα», αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung.


Πτώχευση, χρεοκοπία, grexit. Με αυτές τις λέξεις περιγράφει η Le Figaro τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, ενώ δεν αποκλείει πλέον μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=714681

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ