Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Ολάντ - Τσίπρα

1 Ιουνίου 2015

Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Ολάντ - Τσίπρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:  ΔΝΤ, μέσω Κριστίν Λαγκάρντ «Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις της»

ΤΣΙΠΡΑΣ, Μερκελ, ευρω, Ευρωζώνη, ευρωπαϊκων, Ευρώπη Βαρουφακης, Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,

Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Ολάντ - Τσίπρα


 Τελευταία ενημέρωση: 1/06/2015 - 17:30

Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Ολάντ - Τσίπρα


Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Ολάντ - Τσίπρα


Σε «εποικοδομητική» ατμόσφαιρα, όπως και στην κατ' ιδίαν συνάντηση στη Ρίγα, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Για την αποψινή συνάντηση στο Βερολίνο των Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη διευκρίνισε ότι στο δείπνο εργασίας συμμετέχουν και οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (European Roundtable of Industrialists, ERT), ενώ το κεντρικό θέμα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο στο περιθώριο να συζητηθεί και το ζήτημα της Ελλάδας, αν και δεν θα αποτελέσει το βασικό θέμα.

Κινούμαστε στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος προγράμματος και της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ και επεσήμανε ότι τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει η ελληνική πρόταση περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση των θεσμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τόνισε δε ότι στόχος των επιμέρους μέτρων είναι να επιτευχθεί βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διότι χωρίς αυτήν, σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους θεσμούς και με κανέναν άλλον.

Ο κ. Γέγκερ ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για το ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλησης Eurogroup πριν από το προγραμματισμένο της 18ης Ιουνίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ