Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Κύκλοι Ε.Ε: Το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης εξετάζουν οι δανειστές

19 Ιουνίου 2015

Κύκλοι Ε.Ε: Το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης εξετάζουν οι δανειστές

grexit                   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Ελλάδα - ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας 22/6

Κύκλοι Ε.Ε: Το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης εξετάζουν οι δανειστές

"Στην παρούσα φάση θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια περαιτέρω παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2015". Αυτό πιθανολογούσαν κύκλοι προσκείμενοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Λουξεμβούργο.

:00 Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2015 - 14:00

Κύκλοι Ε.Ε: Το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης εξετάζουν οι δανειστές


Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αναπόσπαστο τμήμα αυτής της συμφωνίας θα είναι η κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών της Ελλάδας σε σχέση με τις διεθνείς δανειακές υποχρεώσεις της το 2015.

Εξάλλου, μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα. Προηγουμένως, ωστόσο, και συγκεκριμένα ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επιχειρηθεί να κλείσουν τα περισσότερα ανοιχτά θέματα σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

Στη συνέχεια, στις 4 ώρα Ελλάδας της ίδιας ημέρας, η σκυτάλη θα περάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που επίσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες. Τον τελικό λόγο πάντως θα τον έχουν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης στο επίπεδο των οποίων θα επιχειρηθεί να επικυρωθεί η συμφωνία. Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πήγες, τα ανοιχτά θέματα εξακολουθούν να είναι αρκετά, τόσο δημοσιονομικού χαρακτήρα όσο και διαρθρωτικού.

Την ανάγκη προηγούμενης επίτευξης συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο υπογράμμισαν άλλωστε προσερχόμενοι στο χώρο της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο πολλοί υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως ο Αυστριακός Χανς Γεργκ Σελινγκ, ο Λιθουανός Ριμάντας Σάτζιους και ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε πως έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος και ότι είναι ώρα "να γίνει σοβαρή και εμπιστευτική διεργασία", πάνω στην οποία θα βασιστεί η συνεδρίαση της Δευτέρας έτσι ώστε να επιτευχθεί μια "αξιόπιστη, ισχυρή και βιώσιμη συμφωνία".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ