Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Μέρκελ: Εφικτή η συμφωνία αν το θέλουν οι Έλληνες

18 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Εφικτή η συμφωνία αν το θέλουν οι Έλληνες

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Μέρκελ: Εφικτή η συμφωνία αν το θέλουν οι Έλληνες
ΤΣΙΠΡΑΣ,  Μερκελ,  ευρω, Ευρωζώνη , ευρωπαϊκων, Ευρώπη, ΔΝΤ, ΕΚΤ

Μέρκελ: Εφικτή η συμφωνία αν το θέλουν οι Έλληνες

Πιθανή ακόμη μια συμφωνία με την Ελλάδα δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας κατά την ομιλία της στη Bundestag, παρόλα αυτά τόνισε ότι η αρχή «μεταρρυθμίσεις έναντι βοήθειας» παραμένει και «είναι η αρχή για τη συνέχιση της συζήτησης».

 Τελευταία ενημέρωση:   

Μέρκελ: Εφικτή η συμφωνία αν το θέλουν οι Έλληνες

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας κατά την ομιλία της στη Bundestag, αναφερόμενη στην Ελλάδα. «Και αν υπάρχει η θέληση από την πλευρά των Ελλήνων πολιτικών, είναι ακόμα και τώρα εφικτό να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους πιστωτές» πρόσθεσε.
Η Καγκελάριος έκανε αναφορά και στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία «όρισε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο» ενώ έκανε έκκληση να τηρηθούν οι οικονομικές δεσμεύσεις της Αθήνας προς τους δανειστές.

Ανέφερε ότι δεν θέλει να παρέμβει στη συζήτηση των ΥΠΟΙΚ σήμερα στο Eurogroup, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δίδονται «χρήματα μόνο αντί μεταρρυθμίσεων» και «αλληλεγγύη έναντι ανάληψης των ευθυνών» από πλευράς της Ελλάδας, θέλοντας να ορίσει τις γραμμές «πάνω στις οποίες λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας».

Αναφορά έκανε και για τις άλλες χώρες που είχαν μπει σε μνημόνια λέγοντας ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα του με επιτυχία ενώ και η Κύπρος είναι σε καλό δρόμο. «Και η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε η καγκελάριος που τόνισε ότι θεωρεί ακόμη την συμφωνία πιθανή αν η Ελλάδα επιδείξει την ανάλογη θέληση. Σημείωσε επίσης ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα αλλά το ζήτημα θα τεθεί.

Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι επιθυμία της εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η Γερμανία εργαζόταν και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξακολουθεί να ισχύει ότι «οι προσπάθειες της Γερμανίας έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ώστε οι άνθρωποι στην Ελλάδα να διατηρήσουν την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος», όπως στην Ιρλανδία, την Κύπρο κλπ, δήλωσε η κα Μέρκελ.

Το ευρώ ήταν πάντα κάτι παραπάνω από απλό νόμισμα δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ.

Η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν βαθύτερη ενσωμάτωση της ευρωζώνης, χωρίς αλλαγές στην συνθήκη προς το παρόν, είπε επίσης η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι στην Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας δεν θα συζητηθούν τα μεταρρυθμιστικά αιτήματα της Βρετανίας, αλλά θα ζητηθεί από τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ να εξετάσει το θέμα.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ