Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σήμερα 10/6 συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ – Ολάντ

10 Ιουνίου 2015

Σήμερα 10/6 συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ – Ολάντ

Eurogroup                       Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (CELAC), που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.


 Τελευταία ενημέρωση:  10/06/2015 - 09:50
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  ΤΣΙΠΡΑΣ,  Μερκελ,  ευρωΕυρωζώνη ευρωπαϊκωνΕυρώπηΔΝΤΕΚΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Νέα πρόταση από Ελλάδα σε θεσμούς

Σήμερα 10/6, συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ - Ολάντ

στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (CELAC)

Eurogroup, ΤΣΙΠΡΑΣ,  Μερκελ,  ευρω, Ευρωζώνη , ευρωπαϊκων, Ευρώπη, ΔΝΤ, ΕΚΤ,
Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (CELAC), που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ

Σε τεντωμένο σχοινί για συμφωνία ή ρήξη

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (CELAC), που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.
Σε συνέντευξή του χθες στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στη σημερινή τριμερή συνάντηση «θα γίνει μια συζήτηση που θα μπει στην ουσία της προόδου που έχει επιτελεσθεί έως τώρα». «Θα ορίσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία», ανέφερε, προσθέτοντας πάντως ότι «όλα αυτά θα έχουν νόημα στον βαθμό που και από τη πλευρά των θεσμών υπάρχει διάθεση για την εξεύρεση σοβαρών λύσεων, στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».

Σε τεντωμένο σχοινί για συμφωνία ή ρήξη

Η τριμερής στις Βρυξέλλες έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος ότι η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία. Σε δηλώσεις της μετά τη Σύνοδο των ηγετών της G7 η Μέρκελ επανέλαβε την επιθυμία η Ελλάδα «να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης» και τόνισε ότι «υπάρχει η καθαρή διακήρυξη ότι η αλληλεγγύη με τις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ με την Ελλάδα, απαιτεί η Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα και να τα προτείνει».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε υπάρχει η κοινή θέση των τριών θεσμών κάτι που χαρακτήρισε ως μεγάλη πρόοδο και ανέφερε ότι «σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά».

«Έχουμε διανύσει τη μισή απόσταση, είναι η σειρά των θεσμών» λένε κυβερνητικές πηγές


Απ' την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος είχε ζητήσει μετά τη Σύνοδο των G7 επιτάχυνση των συνομιλιών προκειμένου Ελλάδα και πιστωτές να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων η Γερμανίδα καγκελάριος και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχαν χθες έκτακτη συνάντηση με αντικείμενο τον συντονισμό της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα του ελληνικού προγράμματος.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ