Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Στις Βρυξέλλες το Σάββατο (13/6) η ελληνική αντιπροσωπεία

13 Ιουνίου 2015

Στις Βρυξέλλες το Σάββατο (13/6) η ελληνική αντιπροσωπεία

Eurogroup                       ΤΣΙΠΡΑΣ,  Μερκελ,  ευρω, Ευρωζώνη , ευρωπαϊκων, Ευρώπη, ΔΝΤ, ΕΚΤ,


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα: μέτρα - μέτρα - μέτρα

Στις Βρυξέλλες το Σάββατο (13/6) η ελληνική αντιπροσωπεία

Συνάντηση με εκπροσώπους των Θεσμών

Αντιπροτάσεις της Ελλάδας για γεφύρωση των διαφορών

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών, καθώς η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, ενώ όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές «βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία».

:02 Τελευταία ενημέρωση: :02

Στις Βρυξέλλες το Σάββατο (13/6) η ελληνική αντιπροσωπεία

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς κινούνται στην κατεύθυνση γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν «όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ».

Αντιπροτάσεις της Ελλάδας για γεφύρωση των διαφορών

Η νέα πρόταση θα είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα και θα τεθεί υπ' όψιν των θεσμών στην αυριανή συνάντηση, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι «βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία», αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.


Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης».
«Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» σημείωναν.
Σημειώνεται τέλος ότι την πρωτοβουλία για τις επαφές με τους άλλους θεσμούς την έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Κοινοτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι στη συνάντηση θα δώσει το «παρών» και ο κ. Γιουνκέρ.
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ