Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Είπαν στον Τσίπρα να δεχθεί αλλιώς Grexit - Τι ζητά ο πρωθυπουργός

12 Ιουλίου 2015

Είπαν στον Τσίπρα να δεχθεί αλλιώς Grexit - Τι ζητά ο πρωθυπουργός

Eurogroup                    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Ολόκληρο το σημείωμα Ντάισελμπλουμ
:20 Τελευταία ενημέρωση: :20

Είπαν στον Τσίπρα να δεχθεί αλλιώς Grexit - Τι ζητά ο πρωθυπουργός

«Εικονικός πνιγμός» της Ελλάδας: Είπαν στον Τσίπρα να δεχθεί αλλιώς Grexit - Τι ζητά ο πρωθυπουργός

Επαναλαμβάνονται οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης μετά τη διακοπή για διαβουλεύσεις.
Γύρω στις 19:00 έγινε μια διακοπή. Ο πρωθυπουργός έχει διαβουλεύσεις με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να λυθούν κάποια ζητήματα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς συμφωνία.

Είπαν στον Τσίπρα να δεχθεί αλλιώς Grexit - Τι ζητά ο πρωθυπουργός

Το κλίμα πάντως είναι βαρύ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό να ψηφιστούν βαριά μέτρα μέχρι την Τετάρτη. Κορυφαίος αξιωματούχος μίλησε για "εικονικό πνιγμό" του Έλληνα πρωθυπουργού από Μέρκελ και Ολάντ, που τον απείλησαν πως είτε θα δεχτεί να κάνει όσα του ζητούν ή θα δει την Ελλάδα εκτός ευρώ και τις τράπεζες να καταρρέουν!

Υπάρχει πάντως έντονη αντίδραση από την ελληνική πλευρά για το προσχέδιο του Eurogroup, το οποίο χαρακτηρίζουν «κείμενο - τέρας».

Τί ζητάει ο Ελληνας πρωθυπουργός:

«Εικονικός πνιγμός» της Ελλάδας: Είπαν στον Τσίπρα να δεχθεί αλλιώς Grexit - Τι ζητά ο πρωθυπουργός

  • την απόσυρση από το κείμενο της απαίτησης των δανειστών για κατάργηση όσων έχουν ψηφιστεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση.
  • πιο ξεκάθαρη δέσμευση για το χρέος, από αυτή που προβλέπεται στο κείμενο, καθώς και
  • άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας διότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει χρόνος ούτε μέχρι την Τετάρτη, που πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα πρώτα μέτρα.
  • Πρόβλημα υπάρχει και για την απαίτηση των θεσμών για μεταφορά της έδρας του ταμείου που είναι αρμόδιο για τις αποκρατικοποιήσεις (ΤΑΙΠΕΔ) από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο, κάτι που η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται.

Ο κ. Τσίπρας ζητά να δοθεί πράσινο φως από τη Σύνοδο για την επανέναρξη της χορήγησης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, ταυτόχρονα με την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο δανειακό πρόγραμμα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα νομοθετεί τα πρώτα προαπαιτούμενα στη Βουλή, αλλά δεν θέλει να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία, χωρίς να έχει μία κίνηση καλής θέλησης από τους εταίρους.
Οι Ευρωπαίοι ζητούν να ψηφίσει η Βουλή πρώτα κάποιους νόμους και μετά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα, κάτι που θα αποκαταστήσει τον ELA.

Από την ελληνική πλευρα σημειώνεται ότι η πρώτη κίνηση έγινε από την Αθήνα, με την ψήφιση, την Παρασκευή, της εντολής διαπραγμάτευσης του νέου πακέτου. Τονίζεται μάλιστα ότι "η αξιοπιστία ειναι αμφίδρομη και αμφίπλευρη διαδικασία", άρα πρέπει και η σύνοδος να κάνει κάτι και όχι να ζητά διαρκώς νέα πράγματα από την ελληνική κυβέρνηση.

«Χάθηκε το πιο σημαντικό νόμισμα, η εμπιστοσύνη» δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη σύνοδο κορυφής.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε:
«Δεν έχουμε τελικό αποτέλεσμα από το Eurogroup. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Θα έχουμε σκληρές διαπραγματεύσεις, δεν θα υπάρχει συμφωνία με κάθε κόστος. Το βράδυ θα ελέγξουμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις γαι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις».
«Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για την επίτευξη συμφωνίας απόψε. Απόψε δεν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη, την Ευρώπη» δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να καταδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Πρέπει να σηματοδοτήσουμε την έννοια της Ευρώπης και ποια είναι τα συμφέροντά μας, τι έχουμε από κοινού», ανέφερε ακόμα.

Οσον αφορά το σενάριο του προσωρινού Grexit, ο Ολάντ τόνισε ότι «δεν υπάρχει Grexit υπό αίρεση. Υπάρχει ελλάδα στην ευρωζώνη και ελλάδα εκτός».

«Εχουμε το καθήκον να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Είμαστε πολύ κοντά, η απόσταση έχει μικρύνει πάρα πολύ. Πρέπει να υπάρχουν κι άλλα ζητήματα στο τραπέζι, πέραν της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε την Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που απαιτούν οι συνθήκες από εκείνη. Είναι μια ιστορική συγκυρία γοια την Ευρώπη που πρέπει να δώσει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ