Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ελλάδα: Αθέτηση πληρωμών προς ΔΝΤ

1 Ιουλίου 2015

Ελλάδα: Αθέτηση πληρωμών προς ΔΝΤ

Ελλάδα: Αθέτηση πληρωμών προς ΔΝΤ

ΔΝΤ


 Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2015 - 09:54

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ του ΔΝΤ

Ελλάδα: Αθέτηση πληρωμών προς ΔΝΤ

Ελλάδα: Αθέτηση πληρωμών προς ΔΝΤ

Αρνητική πρωτιά στην ιστορία του ΔΝΤ

Η Ελλάδα δεν κατέβαλε τελικά, ως όφειλε, τις δόσεις του Ιουνίου ύψους 1,6 δισ. ευρώ, και έτσι έχει καταστεί η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα με «ληξιπρόθεσμη οφειλή» (overdue financial obligation) στην ιστορία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ελλάδα: Αθέτηση πληρωμών προς ΔΝΤ

Αρνητική πρωτιά στην ιστορία του ΔΝΤ

Ο εκπρόσωπος Τύπου Τζέρι Ράις ανακοίνωσε ότι το ΔΝΤ δεν έλαβε τα χρήματα από την Ελλάδα και ήδη η κ. Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.


«Επιβεβαιώνω ότι οι δόσεις που οφείλονται από την Ελλάδα στο ΔΝΤ δεν έχουν ληφθεί σήμερα (χθες)» είπε ο κ. Ράις και πρόσθεσε: Εχουμε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο ότι η Ελλάδα είναι σε καθεστώς χώρας με ληξιπρόθεσμη οφειλή και δεν μπορεί πλέον να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ εκτός εάν εξέλθει από το καθεστώς της χώρας που οφείλει δόσεις στο Ταμείο.

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε επίσης ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα χθες από τις ελληνικές αρχές για την επέκταση της υποχρέωσης επιστροφής από την Ελλάδα των δόσεων που έπρεπε να πληρωθούν χθες. Το αίτημα θα συζητηθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εν ευθέτω χρόνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Λαγκάρντ προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το συντομότερο δυνατόν για να ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις της, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν προτίθεται να δώσει περίοδο χάριτος στη χώρα μας.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ