Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Φορολογικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι αύριο 15/7/15 στη Βουλή

14 Ιουλίου 2015

Φορολογικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι αύριο 15/7/15 στη Βουλή

φπα                                         Τα μέτρα για τον ΦΠΑ Στον υψηλό συντελεστή 23% θα μεταταχθούν  η εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και οι μεταφορές (αστικά, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά εισιτήρια), τα κόμιστρα των ταξί και τα ασφαλιστικά συμβόλαια. Ο μεσαίος συντελεστής παραμένει στο 13% και θα υπάγονται σε αυτόν  τα ξενοδοχεία, βασικά τρόφιμα, ενέργεια, ύδρευση, αλλά όχι αποχέτευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη στην Ελλάδα το ΔΝΤ
:52 Τελευταία ενημέρωση: :52

Φορολογικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι αύριο 15/7/15 στη Βουλή

Ο τυφώνας των μέτρων θα είναι μεγάλος και αναμένεται να πλήξει το σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων. Καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές των αγροτών ενώ αυξάνονται οι φόροι.

Τα μέτρα για τον ΦΠΑ Στον υψηλό συντελεστή 23% θα μεταταχθούν  η εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και οι μεταφορές (αστικά, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά εισιτήρια), τα κόμιστρα των ταξί και τα ασφαλιστικά συμβόλαια. Ο μεσαίος συντελεστής παραμένει στο 13% και θα υπάγονται σε αυτόν  τα ξενοδοχεία, βασικά τρόφιμα, ενέργεια, ύδρευση, αλλά όχι αποχέτευση. Φορολογικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με διαδικασίες - εξπρές μέχρι αύριο από τη Βουλή, ενώ ορισμένα από αυτά θα έχουν αναδρομική ισχύ, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος πολυτελείας.

Από τον Ιούλιο θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ που θα οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών για τρόφιμα (επεξεργασμένα), κόμιστρα ταξί και εισιτήρια των ΜΜΜ, Αλλαγές και στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.


Φορολογικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι αύριο 15/7/15 στη Βουλή


Ο τυφώνας των μέτρων θα είναι μεγάλος και αναμένεται να πλήξει το σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων. Καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές των αγροτών ενώ αυξάνονται οι φόροι.

Τα μέτρα για τον ΦΠΑ

Στον υψηλό συντελεστή 23% θα μεταταχθούν 

Τα μέτρα για τον ΦΠΑ Στον υψηλό συντελεστή 23% θα μεταταχθούν  η εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και οι μεταφορές (αστικά, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά εισιτήρια), τα κόμιστρα των ταξί και τα ασφαλιστικά συμβόλαια. Ο μεσαίος συντελεστής παραμένει στο 13% και θα υπάγονται σε αυτόν  τα ξενοδοχεία, βασικά τρόφιμα, ενέργεια, ύδρευση, αλλά όχι αποχέτευση. Θα καταργηθεί σταδιακά το ειδικό καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου.

Τα μέτρα για τον ΦΠΑ

 1. η εστίαση, 
 2. τα τυποποιημένα τρόφιμα και 
 3. οι μεταφορές (αστικά, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά εισιτήρια), 
 4. τα κόμιστρα των ταξί και 
 5. τα ασφαλιστικά συμβόλαια. 

Ο μεσαίος συντελεστής παραμένει στο 13% και θα υπάγονται σε αυτόν 

 1. τα ξενοδοχεία, 
 2. βασικά τρόφιμα, 
 3. ενέργεια, 
 4. ύδρευση, αλλά όχι αποχέτευση.
Θα καταργηθεί σταδιακά το ειδικό καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου.

Τα μέτρα για την εισφορά αλληλεγγύης Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνεται ως εξής:

Τα μέτρα για την εισφορά αλληλεγγύης

Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνεται ως εξής:


Εισόδημα
Συντελεστής εισφοράς αλληλεγγύης
• 12.001 - 20.000 ευρώ
 0,7%
• 20.001 - 30.000 ευρώ
 1,4%
• 30.001 - 50.000 ευρώ
 από 1,4% σε 2%
• 50.001 - 100.000 ευρώ
 από 2,1% σε 4%
• 100.001 - 500.000 ευρώ
 από 2,8% σε 6%
• 500.001 ευρώ και πάνω
 από 2,8% σε 8%


Φόρος πολυτελείας


Αυξάνεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στο 13% από 10% που είναι σήμερα για αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., αεροπλάνα, πισίνες και σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.

Αγρότες


Αύξηση φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26%. Κατάργηση επιδότησης πετρελαίου.

Επιχειρήσεις


Αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 16% στο 18%.

Αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%.

Ακατάσχετο μισθών και συντάξεων Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προωθήσει νέο νομοθετικό πλαίσιο για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων στην κατεύθυνση όχι μόνο της μείωσης του ορίου των 1.500 ευρώ αλλά και εξάλειψης του 25% που μπορεί να κατασχεθεί στο υπερβάλλον ποσό.

Ακατάσχετο μισθών και συντάξεων

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προωθήσει νέο νομοθετικό πλαίσιο για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων στην κατεύθυνση όχι μόνο της μείωσης του ορίου των 1.500 ευρώ αλλά και εξάλειψης του 25% που μπορεί να κατασχεθεί στο υπερβάλλον ποσό.Συντάξεις - ασφαλιστικό κατάργηση των διατάξεων πρόωρης συνταξιοδότησης, πάγωμα των χορηγούμενων συντάξεων μέχρι το 2021, αύξηση των εισφορών υγείας και σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2019. Από την αύξηση εισφοράς για την υγεία σε συντάξεις κύριες και επικουρικές. Στις επικουρικές θα επιβληθεί εισφορά 6%, στις κύριες θα αυξηθεί από 4% σε 6%.

Συντάξεις - ασφαλιστικό

 1. κατάργηση των διατάξεων πρόωρης συνταξιοδότησης, 
 2. πάγωμα των χορηγούμενων συντάξεων μέχρι το 2021, 
 3. αύξηση των εισφορών υγείας και σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2019. 
 4. Από την αύξηση εισφοράς για την υγεία σε συντάξεις κύριες και επικουρικές. Στις επικουρικές θα επιβληθεί εισφορά 6%, στις κύριες θα αυξηθεί από 4% σε 6%.

Συντάξεις - ασφαλιστικό κατάργηση των διατάξεων πρόωρης συνταξιοδότησης, πάγωμα των χορηγούμενων συντάξεων μέχρι το 2021, αύξηση των εισφορών υγείας και σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2019. Από την αύξηση εισφοράς για την υγεία σε συντάξεις κύριες και επικουρικές. Στις επικουρικές θα επιβληθεί εισφορά 6%, στις κύριες θα αυξηθεί από 4% σε 6%.

Άνοιγμα αγορών επαγγελμάτων

Με το άνοιγμα κλειστών αγορών και επαγγελμάτων στην Ελλάδα, προβλέπεται μεταξύ άλλων
 1. η περαιτέρω διεύρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, 
 2. η πλήρης απελευθέρωση του καθορισμού της διάρκειας ζωής στο «φρέσκο» παστεριωμένο γάλα, 
 3. η δυνατότητα πώλησης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ, 
 4. η άρση περιορισμών στην αγορά του ψωμιού.

Δημόσιο

Ανάκληση επαναπρόσληψης για 9.000 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων οι καθαρίστριες, δημοτικοί αστυνομικοί, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και άλλοι εφόσον δεν βρεθούν ισοδύναμα.
πηγή: ημερήσιος τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ