Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί FT: Σχέδιο για 30% «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

6 Ιουλίου 2015

FT: Σχέδιο για 30% «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015 - Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας

FT: Σχέδιο για 30% «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

FT: Σχέδιο για 30% «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ - Διαψεύδει το ΥπΟικ
FT: Σχέδιο για 30% «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

FT: Σχέδιο για 30% «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ
Οι ελληνικές τράπεζες σχεδιάζουν «κούρεμα» καταθέσεων σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times (FT). To κούρεμα που θα είναι ανάλογο με αυτό της Κύπρου θα είναι σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας τουλάχιστον 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ και θα αφορά τουλάχιστον μία Ελληνική τράπεζα. Το ελληνικό bail-in θα εφαρμοστεί ως μέρος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα συμφωνηθεί με τους πιστωτές. Η πρόεδρος τη Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, κ. Λούκα Κατσέλη, με δηλώσεις της, διέψευσε το δημοσίευμα.


FT: Σχέδιο για 30% «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ


Το κούρεμα, σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, θα λάβει χώρα μόλις η Ελλάδα επιστρέψει σε πρόγραμμα στήριξης και αυτό «δεν είναι κάτι που περιμένουμε να γίνει άμεσα». «Αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα», αναφέρει πηγή της εφημερίδας, η οποία τονίζει παράλληλα ότι το κούρεμα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, όταν η Ελλάδα επιστρέψει σε πρόγραμμα διάσωσης.

FT: Σχέδιο για 30% «κούρεμα» σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

Οι FT υπογραμμίζουν πως oι ελληνικές καταθέσεις είναι εγγυημένες μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, όντας ευθυγραμμισμένες με τις τραπεζικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά το κεφάλαιο εγγύησης καταθέσεων της χώρας ανέρχεται μόλις σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ, που δεν θα είναι αρκετό να καλύψει τη ζήτηση, σε περίπτωση τραπεζικής κατάρρευσης.

Δυο ανώτατα στελέχη τραπεζών είπαν στην εφημερίδα ότι οι τράπεζες έχουν λεφτά μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα πως οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές από την Δευτέρα και ότι οι καταθέτες μπορούν να τραβούν από τα ΑΤΜ έως 60 ευρώ την ημέρα. Αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις και η διαδικασία θα αρχίσει, αν αρχίσει όταν η ΕΚΤ ανακηρύξει τη χώρα μας χρεοκοπημένη ή θα αποσύρει την στήριξη.

ΥπΟικ: Nα ανακαλέσουν οι FT το ψευδέστατο δημοσίευμα

«Το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα καταθέσεων είναι προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας. Το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους FT να ανακαλέσουν το ψευδέστατο δημοσίευμα. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κυρία Λούκα Κατσέλη, έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά αυτή τη νοσηρή είδηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Το άρθρο των FT:

Greek banks prepare plan to raid deposits

("Haircut" of 30% considered on customers'Α funds above EUR 8,000)

Τραπεζίτες: Λεφτά έως τη Δευτέρα


Στο μεταξύ, στο ύψος του 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειωθεί το όριο ανάληψης κάτω από τα 60 ευρώ, δήλωσε η πρόεδρος τη Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, κ. Λούκα Κατσέλη, μετά από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Βέβαια ήδη εδώ και δύο μέρες το όριο έχει υποχωρήσει στα 50 ευρώ, λόγω έλλειψης χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που μετείχε στη σύσκεψη, «τα ΑΤΜ είναι "φορτωμένα" για όλο το Σαββατοκύριακο» άλλα μέχρι εκεί.

Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη έως τη λήξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή (από στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), η οποία θα επανασχεδιάσει την επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος από την Τρίτη.

Παράλληλα, το πρωί της προσεχούς Δευτέρας θα συνεδριάσει η ΕΚΤ και ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί θα εξετασθεί ποιες τραπεζικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν, υπό την «προστασία» των capital controls.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι κύριοι Γιάνης Δραγασάκης, Γιάνης Βαρουφάκης και Δημήτρης Μάρδας από πλευράς της κυβέρνησης και οι κ.κ. Λούκα Κατσέλη και Λεωνίδας Φραγκιαδάκης από την Εθνική, Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας από την Eurobank, Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης από την Alpha Bank, 'Ανθιμος Θωμόπουλος από την Πειραιώς, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρύλης από την Attica Bank, Θεόδωρος Μητράκος από την Τράπεζα της Ελλάδος και ο Χρήστος Γκόρτσος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη δεν συμμετείχε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, σε δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε τα εξής: "Επειδή διακινούνται στο διαδίκτυο κακόβουλες φήμες θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλασσόμενο κοινό ό,τι κατά την υπόλοιπη διάρκεια της τραπεζικής αργίας έως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά".
http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ