Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

14 Ιουλίου 2015

Για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

ΔΝΤ                  Για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Ολόκληρο το σημείωμα Ντάισελμπλουμ
:00 Τελευταία ενημέρωση: :00

Για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

«Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους για να προχωρήσει μπροστά αυτή η σημαντική προσπάθεια». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις μετά την ενημέρωση που έκανε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.Για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Ωστόσο, η συμφωνία θεωρείται πολύπλοκη τεχνικά και δύσκολη πολιτικά από στελέχη του διεθνούς οργανισμού, ενώ αβέβαιη είναι η αντίδραση του εκτελεστικού συμβουλίου στο αίτημα για ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς με βάση τα σημερινά δεδομένα στη συμφωνία δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρά μόνο μία παρόμοια δέσμευση με εκείνη του 2012: θα γίνει αν χρειασθεί, και εφόσον η Ελλάδα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα.

Επίσης, όπως γίνεται σαφές στη συμφωνία, τα κράτη-μέλη που ζητούν πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης θα πρέπει να έχουν πρόγραμμα και από το ΔΝΤ. Καθώς το τρέχον πρόγραμμα του διεθνούς οργανισμού λήγει το Μάρτιο του 2016, οι Ευρωπαίοι επέμεναν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει και νέο πρόγραμμα από το ΔΝΤ για να συμβαδίσει με το νέο Ευρωπαϊκό, το οποίο θα έχει τριετή διάρκεια.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το Brussels Group ζήτησε από το ΔΝΤ μία νέα μελέτη βιωσιμότητας του χρέους, η οποία να υποθέτει μεταξύ άλλων αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για το 2015 και ένα νέο πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτή, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα εκτοξευθεί, καθώς το χρέος υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 82-89 δισ. ευρώ, επιδεινώνοντας τη βιωσιμότητά του. Με αυτά τα δεδομένα, και καθώς οι Ευρωπαίοι αποκλείουν το κούρεμα, η πρόταση του προσωπικού του Ταμείου είναι να παραταθούν οι λήξεις των δανείων στην εξηκονταετία, ώστε αυτό να απομειωθεί φυσικά.
http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ