Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Κατατίθεται σήμερα, 20/07/2015, η πρώτη και κυριότερη δόση από το δάνειο - γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ

20 Ιουλίου 2015

Κατατίθεται σήμερα, 20/07/2015, η πρώτη και κυριότερη δόση από το δάνειο - γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: κομισιόνtroikaμνημονιοθεσμοιελλαδα
:12 Τελευταία ενημέρωση: :12

Κατατίθεται σήμερα, 20/07/2015, η πρώτη και κυριότερη δόση από το δάνειο - γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ

Κατατίθεται σήμερα σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, η πρώτη και κυριότερη δόση από το δάνειο - γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ που λαμβάνει η χώρα με στόχο την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών της αναγκών. Υπενθυμίζεται εδώ ότι βάσει των αποφάσεων της προηγούμενης εβδομάδας το δάνειο - γέφυρα αποφασίστηκε να χορηγηθεί σε δύο δόσεις.Σήμερα κατατίθεται η πρώτη δόση, ύψους περί τα 6,7 δισ. ευρώ.


Κατατίθεται σήμερα, 20/07/2015, η πρώτη και κυριότερη δόση από το δάνειο - γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ

Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ξένο χρήμα θα εισρεύσει στα ελληνικά ταμεία, ωστόσο, όπως αυτό γίνεται αντιληπτό, δεν θα μείνει για πολύ. Σήμερα η Ελλάδα:
- πρέπει να αποπληρώσει τις δύο ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΔΝΤ συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα:
1) τη δόση των 456 εκατ. ευρώ που δεν πληρώθηκε στις 13 Ιουλίου.
2) την ενοποιημένη δόση για τον μήνα Ιούνιο ύψους 1,53 δισ. ευρώ που δεν καταβλήθηκε στις 30 Ιουνίου.
- πρέπει να καταβάλλει στην ΕΚΤ 3,5 δισ. ευρώ για το ελληνικό ομόλογο που λήγει.
- πρέπει να αποπληρώσει τόκους της τάξης των 700 με 900 εκατ. ευρώ. Κατά τις πληροφορίες, η δεύτερη - και κατά πολύ μικρότερη - δόση του δανείου - γέφυρα θα χορηγηθεί στην Ελλάδα πριν τα τέλη Ιουλίου, προκειμένου η κυβέρνηση να πληρώσει και μια ακόμη δόση προς το ΔΝΤ στις αρχές Αυγούστου.
Τα κεφάλαια του δανείου - γέφυρα που λαμβάνει η Ελλάδα, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού EFSM δεν αρκούν για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες που έχει η χώρα τον Αύγουστο.
Τον ερχόμενα μήνα οι υποχρεώσεις της Ελλάδας ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ περίπου, από τις οποίες ξεχωρίζουν η πληρωμή των ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 20 Αυγούστου, αλλά και η καταβολή τόκων ύψους περί τα 500 εκατ. ευρώ.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ