Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Moody's: Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη

31 Ιουλίου 2015

Moody's: Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνηΕΤΙΚΕΤΕΣ:  ελλαδα,  ΕΚΤΕυρωζώνηtroikaμνημονιοθεσμοιΔΝΤ                 
:50 Τελευταία ενημέρωση: :50 

Moody's: Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη

«Μπορεί η Ελλάδα και οι πιστωτές της να συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο διάσωσης ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit, η πολιτική αβεβαιότητα ωστόσο στη χώρα παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης», προειδοποιεί η Moody's στο εβδομαδιαίο της σχόλιο.

Moody's: Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης θα επιταχύνει με μέτριο ρυθμό με το ΑΕΠ της να αυξάνεται 1,4% φέτος από 1% απ' το 2014.
Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει πολύ χαλαρή τη νομισματική της πολιτική για παρατεταμένη περίοδο και να διατηρήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων με βάση το οποίο προχωρά σε αγορές έως 60 δισ ευρώ το μήνα. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παραμείνει σε ισχύ έως το Σεπτέμβριο του 2016 ή μέχρι ο πληθωρισμός να προσεγγίσει το στόχο του 2%.
Λόγω αυτής της δέσμευσης, σύμφωνα με την Moody's, η απόδοση των 10ετών ομολόγων της ευρωζώνης θα παραμείνουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα υποστηρίζοντας την οικονομία.
Η Moody's προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να ομαλοποιεί τη νομισματική της πολιτική στο α' τρίμηνο του 2018.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ