Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση

30 Ιουλίου 2015

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση

ΔΝΤ                  
Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη στην Ελλάδα το ΔΝΤ
:10 Τελευταία ενημέρωση: :10 

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση
ελλαδα, ΕΚΤ, Ευρωζώνη, troika, μνημονιο, θεσμοι, ΔΝΤ,

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου, Ελλάδα και Ευρωζώνη έχουν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις: Οι μεν για μεταρρυθμίσεις, οι δε για «κούρεμα» - Γι'αυτό χρειάζεται κάποιος χρόνος ακόμα, επεσήμανε.




Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Ταμείο απαιτεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και κατόπιν θα συμμετάσχει και θα χρηματοδοτήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα η βιωσιμότητα, είναι ανάγκη να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και από τις δύο πλευρές... Δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, και δύσκολες αποφάσεις από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε το στέλεχος του ΔΝΤ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι το ΔΝΤ μπορεί να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης μόνο στην περίπτωση «που είναι ολοκληρωμένο».

«Κανείς δεν μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι η μία μόνο πλευρά μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα», είπε.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι χρειάζεται λίγος καιρός έως ότου οι δύο πλευρές να είναι έτοιμες να λάβουν τις αποφάσεις αυτές» κατέληξε.

Όπως είχε αποκαλύψει και ο Peter Spiegel των Financial Times, πολλά ήταν τα μέλη του ΔΝΤ που κατά την χθεσινή σύσκεψη του Συμβουλίου εξέφρασαν τη θέση αυτή.


Παρόλα αυτά, το ΔΝΤ συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της συμφωνίας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, όσον αφορά στο δημοσίευμα των Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, πηγές σημείωναν ότι:

- Το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις,
- Η θέση τουΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή, αλλά έχουν γίνει δεκάδες οι αναφορές στο θέμα αυτό από την ίδια την κυρία Λαγκάρντ.
http://www.protothema.gr/economy/article/497204/galliko-praktoreio-eidiseon-to-dd-den-tha-summetehei-auti-ti-stigmi-se-elliniko-programma/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ