Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Tο Eurogroup περιμένει νέα ελληνική λίστα προτάσεων για βοήθεια από τον ESM

7 Ιουλίου 2015

Tο Eurogroup περιμένει νέα ελληνική λίστα προτάσεων για βοήθεια από τον ESM

Eurogroup                   

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  ESM,  grexit                   
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών
:25 Τελευταία ενημέρωση: :25

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Tο Eurogroup περιμένει νέα ελληνική λίστα προτάσεων για βοήθεια από τον ESM

Tο Eurogroup περιμένει νέα ελληνική λίστα προτάσεων για βοήθεια από τον ESM

Προς συμφωνία - γέφυρα με βοήθεια από τον ESM


Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για τις εξελίξεις στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι το Eurogroup περιμένει νέα ελληνική επιστολή με συγκεκριμένη λίστα προτάσεων. Επιβεβαίωσε επίσης ότι αύριο Τετάρτη θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για εξέταση ελληνικού αιτήματος για βοήθεια από τον ESM.

Tο Eurogroup περιμένει νέα ελληνική λίστα προτάσεων για βοήθεια από τον ESM

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, μίλησε για «βαθιά» προβλήματα στην Ελλάδα που θα μας απασχολούν καιρό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες o Πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα από την ελληνική πλευρά δεν ήταν συγκεκριμένες και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος.

O Ντάισελμπλουμ δεν έκρυψε τον αιφνιδιασμό του για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν προσήλθε στη συνεδρίαση του Eurogroup με κάποια νέα πρόταση, δεδομένης της κατάστασης.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημείωσαν πάντως ότι η «προφορική παρουσίαση» των ελληνικών θέσεων από τον νέο υπουργό Οικονομικών ήταν «πολύ καλή».

«Υπάρχει ακόμα ελπίδα για συμφωνία με την Ελλάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί.

Κάποιες πληροφορίες ανεφέραν ότι το αίτημα για βοήθεια θα είναι της τάξης των 7 δισ. ευρώ για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας ώστε να πληρωθεί το ΔΝΤ και η ΕΚΤ και να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Παράλληλα, η συμφωνία - γέφυρα που θα μπορούσε να ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο θα «ξεκλείδωνε» την ρευστότητα από την ΕΚΤ για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαίωναν το αίτημα για βοήθεια ύψους 7 δισ. ευρώ αλλά επανέφεραν την ελληνική πρόταση για 2ετές πρόγραμμα βοήθειας ύψους 29 δισ. ευρώ.

Διαβάστε www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ