Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τριετές μνημόνιο με άμεσα μέτρα σε συντάξεις και φορολογία

9 Ιουλίου 2015

Τριετές μνημόνιο με άμεσα μέτρα σε συντάξεις και φορολογία

grexit                                                   


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  ESM,  tsiprasΤΣΙΠΡΑΣτραπεζεςευρωELA
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Grexit - 10 ερωτήσεις - απαντήσεις
:00 Τελευταία ενημέρωση: :00

Τριετές μνημόνιο με άμεσα μέτρα σε συντάξεις και φορολογία το αίτημα της κυβέρνησης στον ESM


Ένα τριετές μνημόνιο αντιλαϊκών μέτρων, που η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από το συνταξιοδοτικό, συνιστά το αίτημα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).


Τριετές μνημόνιο με άμεσα μέτρα σε συντάξεις και φορολογία


Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, «η Ελλάδα ζητεί από τον ESM ένα δάνειο ("Δάνειο" ή "το Πρόγραμμα") με διαθέσιμη περίοδο για τρία χρόνια, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στο άρθρο 13 της Συνθήκης ESM και στο άρθρο 2 της κατευθυντήριας γραμμής των δανείων. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων του χρέους στην Ελλάδα και για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμοστεί αμέσως ένα σύνολο μέτρων, ήδη από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων:

• Μέτρα που σχετίζονται με την φορολογική μεταρρύθμιση
• Μέτρα που σχετίζονται με τις συντάξεις».

Επιπλέον, με την επιστολή η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται πως «την Πέμπτη 9 Ιουλίου το αργότερο θα εκθέσει λεπτομερώς τις προτάσεις της για μια συνολική και συγκεκριμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων που θα υποβληθεί στην Ομάδα του Ευρώ για να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς».

Επιπλέον, αναφέρει πως «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της, με πλήρη και έγκαιρο τρόπο» και ότι «επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και να σέβεται τους κανόνες και τους κανονισμούς ως κράτος - μέλος. Ανυπομονούμε για την ευνοϊκή και έγκαιρη σας εξέταση του αιτήματός μας».
http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ