Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών.

8 Αυγούστου 2015

Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών.


Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών.
Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών.

Την απαγόρευση της πώλησης καυσίμων σε πρατήρια, που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στον «λευκό κατάλογο» (white list) της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε την Πέμπτη, μεταξύ άλλων, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αποφάσισε την επίσπευση της ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.


Ειδικότερα οι πρωτοβουλίες θα περιλαμβάνουν:

  1. Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών. Χρήση μοριακών ιχνηθετών σε όλα τα καύσιμα.
  2. Τοποθέτηση GPS σε πλωτά και επίγεια μεταφορικά μέσα καθώς και SLOPS (υγρά απορρίμματα πλοίων).
  3. Εντατικούς έλεγχους για το εάν εφαρμόζεται ο νόμος περί τοποθέτησης συστήματος εισροών-εκροών στις τελωνειακές αποθήκες.
  4. Σάρωση όλων των πρατηρίων πετρελαίου θέρμανσης με μικτό κλιμάκιο ελέγχου για την τήρηση των προβλεπόμενων τοποθέτησης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών.
  5. Η σχετική υπουργική απόφαση για τον «λευκό κατάλογο» είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα.


Ακόμη, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς αποφάσισε τη δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου ελέγχου-συντονισμού, την εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών σε όλες τις δεξαμενές, την εισαγωγή συστήματος σφράγισης σε επίγεια μεταφορικά μέσα ενεργειακών πόρων και αποσφράγισης μόνο από τον πρατηριούχο και τη δημιουργία Μητρώου Δεξαμενών χωρητικότητας άνω των 4 τόνων.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ