Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015

1 Αυγούστου 2015

Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015

:30 Τελευταία ενημέρωση: :30

Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015 
Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015, για πρώτη φορά στην ιστορία. Η κοινοπολιτεία, μέχρι την 1η Αυγούστου, χρειάζεται 58 εκ. δολάρια για να αποπληρώσει δόση χρέους της. Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα.
Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015, για πρώτη φορά στην ιστορία.
Η κοινοπολιτεία, μέχρι την 1η Αυγούστου, χρειάζεται 58 εκ. δολάρια για να αποπληρώσει δόση χρέους της. Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα.


Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015

Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015

Σύμφωνα με αναλυτή της Moodys που έχει υπ’ευθύνη του τα Πορτορικάνικα ομόλογα, «Πιστεύουμε ότι η πιθανότητα της χρεοκοπίας πλησιάζει το 100%»

Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015

Η πληρωμή της 1ης Αυγούστου είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι του χρέους του Πουέρτο-Ρίκο, το οποίο φτάνει στο αξιοπρόσεχτο ποσό των 70 δις. δολαρίων. Αυτό δίνει μια δυσοίωνη προοπτική για το υπόλοιπο του χρέους.
Ο Alejandro García Padilla,  ο Πορτορικανός Κυβερνήτης, ισχυρίζεται ότι η κοινοπολιτεία δεν μπορεί να πληρώσει το σύνολο του χρέους της. Η οικονομία του νησιού βρίσκεται σε ένα «σπιράλ θανάτου».
Μήπως ζούμε ένα deja vu;
Γιατί το Πουέρτο Ρίκο έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση. Πολλές προβλέψεις είχαν γίνει για την χρεοκοπία του νησιού, ήδη για την 1η Ιουλίου, με τις τότε υποχρεώσεις αποπληρωμών δόσεων χρέους του αλλά τελικά βρέθηκαν αρκετά χρήματα ώστε να εκπληρωθούν όλες.
Μπορεί αυτή την φορά να είναι διαφορετικά. Ο πρωθυπουργός του νησιού Victor Suarez, δήλωσε στις αρχές της βδομάδας, ότι το Πόρτο Ρίκο δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει όλες την πληρωμές της 1ης Αυγούστου.
Εάν το Πόρτο Ρίκο δεν καταφέρει να ολοκληρώσει την πληρωμή, θα «κλέψει» λεφτά από τον ίδιο τον λαό του και τις συνεταιριστικές τράπεζες κι όχι από κερδοσκοπικά funds της Wall Street. Αυτά τα 58 εκατ. δολάρια προορίζονται για τον δημόσιο Οικονομικό Οργανισμό του Πόρτο Ρίκο Puerto Rico Public Finance Corporation (PFC), μέσω του οποίου σχεδόν 900.000 Πορτορικανοί κατέχουν ένα μικρό κομμάτι του χρέους.
Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015
Οι αξιωματούχοι του Πουέρτο Ρίκο διαλέγουν να αθετήσουν αυτές τις πληρωμές γιατί υπάρχει σχετικά μικρός κίνδυνος, οι περί ου ο λόγος πιστωτές, να ασκήσουν νομικές διώξεις στην κυβέρνηση. Η κοινοπολιτεία πιθανότατα θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της επόμενης εβδομάδας σε πιστωτές που έχουν την δύναμη να ασκήσουν την νομική τους ισχύ.

Οι λόγοι της οικονομικής κατάρρευσης
Η οικονομία του νησιού βρίσκεται σε κρίση μετά από χρόνια κυβερνητικής σπατάλης, τεράστια ενεργειακά κόστη και υποστήριξη συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων.
Το Puerto Rico θα χρεοκοπήσει σχεδόν σίγουρα την 1-8-2015
Ο πληθυσμός του Πόρτο Ρίκο συρικνώνεται κατά δεκάδες χιλιάδες καθώς μεταναστεύουν στη Φλόριδα και το Τέξας για εργασία. Η ανεργία του Πόρτο Ρίκο βρίσκεται στο 12,6%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας. 
 http://money.cnn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ