Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Στουρνάρας στη Ζωή : Γιατί δεν μπορώ να έρθω στη Βουλή

25 Αυγούστου 2015

Στουρνάρας στη Ζωή : Γιατί δεν μπορώ να έρθω στη Βουλή

Ελλάδα                                                 

:28 Τελευταία ενημέρωση: :28

Στουρνάρας στη Ζωή : Γιατί δεν μπορώ να έρθω στη Βουλή
Στουρνάρας στη Ζωή : Γιατί δεν μπορώ να έρθω στη Βουλή
Την πρόθεσή του να μην ανταποκριθεί στην «έτσι κι αλλιώς εκβιαστικού χαρακτήρα πρόσκλησή» του να παρευρεθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής την οποία κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών κανόνων συγκαλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, γνωστοποιεί με επιστολή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Όλη η επιστολή Στουρνάρα στη Ζωή: Γιατί δεν μπορώ να έρθω στη Βουλή

Όλη η επιστολή Στουρνάρα στη Ζωή: Γιατί δεν μπορώ να έρθω στη Βουλή

Την πρόθεσή του να μην ανταποκριθεί στην έτσι κι αλλιώς εκβιαστικού χαρακτήρα πρόσκλησή του να παρευρεθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής την οποία κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών κανόνων συγκαλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, γνωστοποιεί με επιστολή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
Η Επιτροπή συνεστήθη κατ' απαίτηση της κ. Κωνσταντοπούλου και χωρίς τη συμμετοχή κανενός κόμματος, πλην της νεοσυσταθείσας κοινοβουλευτικής ομάδας «Λαϊκή Ενότητα». Η Πρόεδρος της Βουλής, σε μια ακόμη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και στοχοποιώντας πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια τον διοικητή της ΤτΕ, κάλεσε την Κυριακή με fax τον κ. Στουρνάρα να πάει να καταθέσει σήμερα Τρίτη για την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Siemens.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και η χώρα βρίσκεται στον προθάλαμο της προεκλογικής περιόδου. Παρά ταύτα η κ. Κωνσταντοπούλου επιμένει να συγκαλεί Επιτροπές και να απειλεί ακόμη και με βίαιη προσαγωγή τον κ. Στουρνάρα, χωρίς μάλιστα να έχει την έγκριση της πλειοψηφίας των κομμάτων που υπάρχουν στη Βουλή.

Στην απαντητική του επιστολή, που δημοσιεύει αποκλειστικά η imerisia.gr ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι δεν μπορεί να ακυρώσει μια σειρά από προγραμματισμένες συναντήσεις του και μάλιστα την τελευταία στιγμή ενώ υπενθυμίζει ότι είχε δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στον Ιούλιο κατά τις οποίες θα μπορούσε να πάει στη Βουλή, ωστόσο, με ευθύνη της Προέδρου δεν τηρήθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα.

Δηλώνει τέλος ότι αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι στη διάθεση της νέας Βουλής να πάει να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή.
Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

Προς: κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Ευχαριστώ για την πρόσκληση που αποστείλατε με τηλεομοιοτυπία (fax) στο γραφείο μου την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 για να παραστώ στις 25 Αυγούστου 2015 στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.
Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, και δεν είναι συνακολούθως δυνατή η ακύρωση ή ο επαναπροσδιορισμός μιας σειράς από προγραμματισμένες συναντήσεις.
Εξάλλου, με προηγούμενες επιστολές μου (19 και 25 Ιουνίου 2015), τις οποίες σας επισυνάπτω, σας είχα γνωστοποιήσει ικανό αριθμό ημερομηνιών - τουλάχιστον επτά - μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες ήμουν διαθέσιμος να προσέλθω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, αλλά δεν έλαβα σχετική πρόσκληση.
Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ’ ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.
Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες.
Με εκτίμηση,

Γιάννης Στουρνάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ