Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Το Ταμείο στη συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ

7 Αυγούστου 2015

Το Ταμείο στη συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ

troika                                                 Το Ταμείο στη συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ

:20 Τελευταία ενημέρωση: :20

Το Ταμείο στη συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ

Αλ. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, κατά τη συνάντησή τους στην Ισμαηλία της Αιγύπτου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ.


Το Ταμείο στη συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ

Αλ. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, κατά τη συνάντησή τους στην Ισμαηλία της Αιγύπτου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ.

Το θέμα του Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας έθεσε στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας προφανώς τη συνδρομή του για να αμβλυνθούν οι διαφωνίες και να «καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας». Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στην Ισμαηλία της Αιγύπτου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.

Τσίπρας και Ολάντ επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου και, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις μπορούν και πρέπει να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου. Επίσης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, που επιβεβαιώνει και την καλή προσωπική σχέση των δύο ανδρών.

Θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια, συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ. Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, που καρκινοβατεί τα τελευταία χρόνια, όχι όμως με ευθύνη της ελληνικής πλευράς, καθώς το Κάιρο διστάζει να αρχίσει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, λόγω των αμφισβητήσεων που εγείρει η Τουρκία στην περιοχή.

Πρόσκληση στον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς να επισκεφθεί την Αθήνα απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Ισμαηλία. Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, θέμα που αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στο Κοινοβούλιο.

Το ενεργειακό ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο, ενόψει της σύγκλησης της 9ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον ερχόμενο Νοέμβριο.
http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ