Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αλλαγές στις συντάξεις - εισφορές για 3000000 εργαζόμενους

24 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλαγές στις συντάξεις - εισφορές για 3000000 εργαζόμενους

Ασφαλιστικά                  Αλλαγές στις συντάξεις - εισφορές για 3000000 εργαζόμενους


ΕΤΙΚΕΤΕΣ: συνταξη , ελλαδα , 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Σύγκριση των συνταξιούχων στην Ελλάδα και στον κόσμο. ,
Οχτώ μέτρα-σοκ στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό
:10 Τελευταία ενημέρωση: :10

Αλλαγές στις συντάξεις - εισφορές για 3000000 εργαζόμενους

Ανατροπές στο ασφαλιστικό για 3.000.000 εργαζόμενους

Θα επηρεαστούν περισσότερο οι ασφαλισμένοι μετά το 1993

Περίπου 3.000.000 εργαζόμενους εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν οι προωθούμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, καθώς και όσους παίρνουν μεγάλες συντάξεις.

Αλλαγές στις συντάξεις - εισφορές για 3000000 εργαζόμενους

Οι αλλαγές που προωθούνται προβλέπουν καθιέρωση ενιαίων κανόνων στον υπολογισμό συντάξεων και εισφορών, ενοποίηση κύριων και επικουρικών, καθώς και μείωση υψηλών συντάξεων.


Σύμφωνα με το Έθνος, εκείνοι που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι ασφαλισμένοι μετά το 1993, καθώς για εκείνους θα ισχύσει η καθιέρωση χαμηλότερου ποσοστού αναπλήρωσης.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν «ατομικούς λογαριασμούς» και με βάση τα έτη ασφάλισης και το ύψος των εισφορών θα υπολογίζεται η σύνταξη. Πρακτικά, αυτό θα οδηγήσει σε χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης και κατ' επέκταση μικρότερη συνταξη.

Για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν να στραφούν στα επαγγελματικά ταμεία, δηλαδή να καταβάλουν έξτρα εισφορές για να εξασφαλίσουν μια τρίτη (πέραν της κύριας και επικουρικής) σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, προκειμένου να κλείσει η μαύρη τρύπα των Ταμείων, εκτιμάται ότι θα προωθηθεί ειδική εισφορά της τάξης του 6% - 8% στις υψηλές συντάξεις.

Η επιτροπή των «σοφών» για το ασφαλιστικό εισηγείται επίσης, επιτάχυνση της εξίσωσης των εισφορών όλων των μισθωτών, καθώς και καθιέρωση νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών στον ΟΑΕΕ, δηλαδή σύνδεση των εισφορών με το δηλωθέν εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ