Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Die Presse: Έτος - ρεκόρ για τον τουρισμό, παρά τα capital controls

8 Σεπτεμβρίου 2015

Die Presse: Έτος - ρεκόρ για τον τουρισμό, παρά τα capital controls


Die Presse: Έτος - ρεκόρ για τον τουρισμό, παρά τα capital controls

Στους 25 εκατ. ο αριθμός των τουριστών

ο δημοσίευμα διαπιστώνει μία εκρηκτική άνοδο στον αριθμό των Γερμανών τουριστών, ο οποίος έχει αυξηθεί κατά 25% έναντι του 2015

Die Presse: Έτος - ρεκόρ για τον τουρισμό, παρά τα capital controls

Για νέα χρονιά – ρεκόρ κάνει λόγο η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, εξαίροντας τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού.

Παρά τα capital controls και τα σενάρια περί Grexit, η εφημερίδα εκτιμά ότι ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να ανέλθει στους 25 εκατομμύρια, καθώς μόνο το α’ εξάμηνο καταγράφηκε αύξηση 21%.

Η Die Presse υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός διαθέτει εξαιρετική σημασία για την Ελλάδα, καθώς, ενώ η υπόλοιπη οικονομία είχε πληγεί από το κλείσιμο των τραπεζών και τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, ο τουρισμός παραμένει μια αξιόπιστη πηγή εσόδων για τη χώρα και προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, με το άμεσο ή έμμεσο όφελος να εκτιμάται στο 17% του συνόλου της ελληνικής οικονομίας.

Το δημοσίευμα διαπιστώνει μία εκρηκτική άνοδο στον αριθμό των Γερμανών τουριστών, ο οποίος έχει αυξηθεί κατά 25% έναντι του 2015. Αναφορά γίνεται και στην κινεζική αγορά, καθώς οι αεροπορικές αφίξεις από την Κίνα ενισχύθηκαν κατά 27%.

Ωστόσο, καταλήγοντας, η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι περιοχές που στηρίζονται από τον εσωτερικό τουρισμό, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ