Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Η μεταναστευτική κρίση ίσως σώσει το grexit λόγω δημοσιονομικής χαλάρωσης

22 Σεπτεμβρίου 2015

Η μεταναστευτική κρίση ίσως σώσει το grexit λόγω δημοσιονομικής χαλάρωσης


Η μεταναστευτική κρίση ίσως σώσει το grexit λόγω δημοσιονομικής χαλάρωσης
Μοσκοβισί: Η ΕΕ μελετά μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία  Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων είπε ότι η Κομισιόν μελετά το ενδεχόμενο να θεωρήσει ως «εξαιρετική περίσταση» τη μεταναστευτική κρίση...

Μοσκοβισί: Η ΕΕ μελετά μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων είπε ότι η Κομισιόν μελετά το ενδεχόμενο να θεωρήσει ως «εξαιρετική περίσταση» τη μεταναστευτική κρίση...

Η μεταναστευτική κρίση ίσως σώσει το grexit λόγω δημοσιονομικής χαλάρωσης

Μοσκοβισί: Η ΕΕ μελετά μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία


Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είπε σήμερα ότι η Κομισιόν μελετά το ενδεχόμενο να θεωρήσει ως «εξαιρετική περίσταση» τη μεταναστευτική κρίση, το οποίο θα επιτρέψει τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων.


Η Αυστρία και η Ιταλία ζητούν από τις Βρυξέλλες να εφαρμόσει μια διάταξη του συμφώνου σταθερότητας που επιτρέπει το δημόσιο έλλειμμα σε περιπτώσεις «εξαιρετικών περιστάσεων» να ξεπεράσει το όριο του 3% του ΑΕΠ χωρίς να επιβάλλονται κυρώσεις.

«Είναι αλήθεια» ότι τα κείμενα του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης «προβλέπουν την ύπαρξη εξαιρετικών περιστάσεων» δήλωσε ο Μοσκοβισί στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε εάν συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις, κατά την έννοια του Συμφώνου, και εάν μπορεί κανείς να προβλέψει ένα είδος ρήτρας ευελιξίας, σε κάποια αναλογία», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, σύμφωνα με το το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Θα θέσουμε αυτό το θέμα. Θα δώσω τα στοιχεία που θα επιτρέπουν στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο να διαμορφώσει άποψη», είπε ο Μοσκοβισί υπενθυμίζοντας ωστόσο, ότι αυτό δεν θα πρέπει να είναι «κίνητρο για δημοσιονομική χαλάρωση».

Ενώ οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για την κατανομή των προσφύγων, ο Μοσκοβισί είπε επίσης ότι το ενδεχόμενο να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ που αντιδρούν στο σύστημα κατανομής δεν είναι «ένας μηχανισμός που υποστηρίζει η Κομισιόν».
http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ