Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Η ΤτΕ ζήτησε από την ΕΚΤ, μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

17 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΤτΕ ζήτησε από την ΕΚΤ, μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Τράπεζες                       Η ΤτΕ ζήτησε από την ΕΚΤ, μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

:18 Τελευταία ενημέρωση: :18

Η ΤτΕ ζήτησε από την ΕΚΤ, μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες
 Η ΤτΕ ζήτησε από την ΕΚΤ, μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Νέα μείωση του ELA κατά €200 εκατ. για τις ελληνικές τράπεζες

Μετά από αίτημα της ΤτΕ λόγω βελτίωσης της ρευστότητας

Σε νέα μείωση του ανωτάτου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε την Τετάρτη η ΕΚΤ, κατόπιν αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.


Η ΤτΕ ζήτησε από την ΕΚΤ, μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε από την εγχώρια νομισματική αρχή, το νέο πλαφόν διαμορφώθηκε στα 88,9 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 200 εκατ. ευρώ. Το όριο αυτό θα ισχύσει έως την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, δηλαδή την ημέρα της επόμενης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η μείωση του ELA αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η κεντρική τράπεζα ανακοινώνει επίσημα στοιχεία για το ύψος της έκτακτης ρευστότητας, καθώς πλέον το Ευρωσύστημα παρέχει την ευχέρεια στις εθνικές αρχές να προβαίνουν σε σχετικές γνωστοποιήσεις, εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.
http://www.tovima.gr

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της EKT. Αυξάνεται ή όχι ο ELA (Jul 22, 2015)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ